40 fokos előremenő vízzel szeretné a kivitelező megoldani a fűtést! A 3 szobában radiátorok lesznek, a többi helységben padlófűtés! 600x1800 33 K radiátorok! Elég lesz az a 40 fokos víz?
Az arcok épületgépészek?
Amit ő mond, az a mérvadó, nem pedig az, amit okoskodnak a hozzá nem értő emberek.
Padlófűtéshez bőven elég. Ha jól sejtem a számokból a radiátorok is olyan méretek hogy bőven van ráhagyás. Szóval a mai technológiával én elégnek érzem. 50 fokos víz bőven jó. Nyilván a 2"-os vascsöves öntöttvas radiátoros rendszerhez kevés lenne.
A kazános kérdést nem teljesen értem. A vegyes kazán 40-50 fokra lefojtva iszonyatosan fog kátrányosodni. Ha gázkazánról van szó, egy 20kW-os bőven le tud modulálni általában 6-8kW-ra.
Ott elírta a kérdező, nem azt akarta írni, hogy vegyes 20 kW kazánt, hanem azt, hogy vegyek 20 kW kazánt.
Tehát szerencsére szó sincs vegyes tüzelésről.
Szép hagyomoa radiátor, de ideje lenne már túllépni rajta. Egy korszerű 2018-as házba akarják neked a 80-as évek technikáját betenni.
Dobd ki a radiátort, semmi értelme ilyen szigetelés mellett. Padlófűtés, zónákra osztva.
20kw inkább jobb. Felfűtésnél igencsak jól jön az extra kraft. Utána szépen leszabályoz. A padlófűtést úgyis csak napi 2x-3x keringeti meg.
Vegyesnek sincs sok értelme, hacsak nincs olcsó fád (nem hulladék, mérgező ablakkeretre meg bútorlapra gondolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!