Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a tapasztalatatok a fahàzról?

Mono11 kérdése:

Mi a tapasztalatatok a fahàzról?

Figyelt kérdés
2018. okt. 20. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Hát a kérdésre válaszolva nagyobb, mint barna.
2018. okt. 20. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Bővebben lehetne, hogy válaszolni is lehessen rá?

Kicsi, nagy, nyaraló, lakóház, léc, vagy rönk?

Mi érdekel a hangulata vagy a szigetelése?

De megpróbálok neked válaszolni:

Nekem van, 12 m2, nyaraló.

Nyáron 50 fok, télen csak annyi mint kint.

Remélem segítettem!

2018. okt. 20. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:
drága faház jó de abból már tégla is kijön, olcsó faház meg csak kutyaólnak jó
2018. okt. 20. 23:14
 4/9 Victor C. ***** válasza:

A faSZERKEZETü ház gyorsabban épül, jobban szigetelhtő (hab a faelemek között).

A drótok, a csövek a falban könnyebben vezethetők épités közben. Baj esetében könnyebben hozzáférhetők (gipszkarton kivágás és visszatét), valamint jóval könnyebb új vezetéket, csővet, konnektort, kapcsolót betenni.

Pofonegyszerű a falhozerősitése akárminek és a képek felakasztása.

Fűtés és hűtés is egyszerűbben megoldható mint téglaházban. Egy egység (hőpumpa) tudja fűteni és hűteni az egész házat (hideg vagy meleg levegő keringetésével).

Magyarországon a csapadékmennyiség túl kevés ahhoz, hogy korhadástól kulönosebben féljünk és nincsenek termitek.

De... több fenntartás odafigyelést igényel mint a tégla.

2018. okt. 21. 10:02
 5/9 Juliusz48 ***** válasza:
Az faház építése, fűtése, azonos szigetelés mellett kevesebb befektetést igényel, viszont az élettartama ennek megfelelően rövidebb,és a karbantartása is több időt igényel. A magára hagyott nyaralónál a téli időszakban rövidebb felfűtési időt igényel mint a téglaház.
2018. okt. 23. 10:36
 6/9 A Tengerész ***** válasza:
Egy jó faház mindenképpen jobb egy rossz téglaháznál. De amit a gyakorlatban "faháznak" neveznek még egy rossz téglaháznál se jobb.
2018. okt. 24. 14:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Először is Victor C hozzá szólónak: Bizonyára termeszekre, termesz hangyára, mint faevő rovarra gondoltál!

Egy jó faház, rönkház igen is jó. Viszont az országban nagyon, nagyon kevés vállalkozó tud "JÓ" faházat építeni! Az egy kezemen meg tudnám számolni, ahányan tudnak. Építését biztosan sokan elvállalnák, de abban biztos vagyok, hogy nem értenek hozzá!

Én a rönkházban gondolkodnék, megfelelő szigeteléssel. A főtése a fokozottabb tűzveszély miatt nagyobb odafigyelést igényel. A gondozása, felület kezelése, festése tényleg nagyobb ráfordítást igényel, de nincs külső pucolás és ebből sokszor, legalább egy generációnyi megoldható. Én rengeteg leírást, tervet megnéznék olvasnák. Egy házra időt kell szánni. Az internet azért van! Keress külföldi oldalakat is! A könnyű szerkezetes "fa" háznak én nem vagyok a híve. Kérdezz megbízható szakértőket a házhoz tartozó kérdésekben. Órákig értekezhetnék róla. Hát röviden ennyi. Sok sikert.

2018. okt. 25. 20:22
 8/9 mi lenne ***** válasza:
7/7 teljesen igazad van a rönkből készült az igazi. nekem volt egy, de sajnos el kellett adnom. a rönkház egyáltalán nem igényel szigetelést ! a hőérzet egy ilyen fáházban teljesen más mint a téglából készült. pl, reggel 6-kor pizsamában sem fáztam míg a reggeli kávémat ittam. aztán fűtöttem be a csikókályhába. ez volt a fűtés, főzéshez, sütéshez. nos, ami a környezetet illeti ilyen háznak jó ha fás-erdős környéke legyen.ami a szakembereket illeti, jól gondolod, itthon nem hiszem, hogy találni jó szakit. az enyémet székelyek építették föl. ami meg a karbantartást illeti kívülről 3 év után kell ismét lekezelni, aztán 6 év után. azután már felejtős. az erdély.ro oldalon ki lehet fogni szakembereket.
2018. okt. 27. 13:40
 9/9 mi lenne ***** válasza:
ja, igen az ár meg fizethető. persze akkor, ha nem 200-300 nm-est akarsz.
2018. okt. 27. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!