Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Zsákos bitument, szurkot...

Zsákos bitument, szurkot melegítettem bográcsban, de nem ragadt a betonhoz, sem a fához - mi lehetett a baj?

Figyelt kérdés

Nagyon régről megmaradt 2 zsák bitumenem, amit fel akartam használni alap szigetelésre (deszkázott pincetető és beton).

A szurkot felmelegítettem bográcsban, szépen folyt, de amikor ecsettel a betonra, és fára próbáltam kenni, egyszerűen elcsúszott rajta, felszedett valamennyi minimális port, de egyáltalán nem tapadt oda.

Mi lehetett a baj?

-Próbáltam jobban melegíteni, de akkor meggyulladt.

-A minimálisan poros felület elvileg nem lehet gond, a kátránynak tapadnia kellene.

-Elméletben a hideg felült sem lehet gond.

2018. szept. 24. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:
A porhoz nem ragad, csak tiszta száraz felületre.
2018. szept. 24. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"A minimálisan poros felület elvileg nem lehet gond, a kátránynak tapadnia kellene."

Ez alapvető tévedés! Ez okozta a gondot.

A kőművesek kellősítőnek mondják, a szakember meg tapadóhídnak. Ha portalanítani nem szeretsz...

2018. szept. 24. 10:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Talán be kellett volna olajozni a kezelendő felületet.
2018. szept. 24. 10:54
 4/7 A kérdező kommentje:

A betonon először flex drótkoronggal átmentünk (hogy a könnyen leválandó részek lejöjjenek), aztán alaposan lesöpörtük.

Persze valamennyi por maradt rajta, de azt már nem tudtuk eltávolítani...

A kátrányt mennyire kell felmelegíteni? - Nekem sűrű volt mint a méz, de láttam olyat, ami folyt mint a víz.

2018. szept. 24. 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen vastagra akarod a kátrányréteget. Ha vastag rétegben akarod, akkor csak mézszerűig, ha egész vékonyan mint a festéket, akkor meg jó hígra melegítsd fel (csak vigyázz meg ne égesd vele magad).
2018. szept. 25. 00:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet nedves a beton?
2018. szept. 26. 07:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Teljesen száraz volt.

Én attól tartok, hogy hideg volt - ahogy a kátrány hozzáért, azonnal megszilárdult (és az ecset csak húzta a kátrányt, nem ragadt oda).

Pénteken megpróbálom újra :)

2018. szept. 26. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!