Lehetséges egy teljes tégla családi házat építeni úgy hogy nem fér be a betonmixer?
Megoldható. Kérdezz meg idősebb szakikat, 70-es 80-as években sem szaladgáltak a mixerek minden építkezésre, volt aki az összes betont kézzel keverte. DE ! Ezt jól gondold át, iszonyat mennyiségű anyagot kell kézzel megmozgatni, nem csak a betonnak való cementet hanem az összes téglát, gerendát,cserepet amit normál esetben darus autó hoz.
Egy 3.5 tonnás autó, jó esetben kivisz neked 1m3 sódert, fuvardíj sem lesz kevés, meg a lapátolás sem.
Üdv!
Szerintem elég nehéz lenne, mivel fontos, hogy a beton "egyben" kössön meg, így nem lehet napokig betonozni pl az alapot. Nálunk közel 30m3 beton kellett a sávalapba... ezt a mennyiséget kézzel megkeverni nem a legegyszerűbb.
Elméletileg az önkormányzattól lehet kérni engedélyt hogy az építkezés miatt x y z napokon nagyobb teherautó/mixer is bemehessen. Érdeklődj utána, sztem érdemes.
"Csak 3,5 tonnás kisteher gépjárművek tudnak az úton bejönni." Mi az oka?
keskeny az út? Önkormányzati rendelet?
Mindenre van megoldás.
Egyébként pedig van még pár lehetőség, nem csak 4 tengelyes, 40 tonnás mixerek vannak, ahogy vannak komolyabb méretű betonpumpák is...
Simán meg lehet.
Régen is házi betonkeverőkkel építettek komplett 100-120 m2-es házakat.
Egyébként egyszeri (vagy néhányszori) behajtásra még engedélyt is lehet kérni. Tudom, mert a mi utcánkban is 3,5 tonna felettieknek behajtási tilalom van, de jött már be hozzánk sittes konténert elszállító autó ilyen engedéllyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!