26 millióból meddig lehet eljutni az építkezéssel? A ház 100nm körüli
10
Onnan, hogy amit te írsz, az az alsóközép kategória. Jobb burkolat, jobb energetika, jobb nyílászárók, jobb konyha, stb. amiről én beszéltem.
9 voltam.
"Jelenleg 320.000 FÖLÖTT van a nm ár, és az egy átlagos"
Egyrészt ez nem igaz, másrészt a 10. válaszoló, amit írt az nem alsó közép, hanem erős középkategória, de pl. Grohe és a Duravit felső kategória. A műanyag nyílászáró teljesen rendben van, nem messze marad el a fa nyílászárótól.
Legalább, ha nem értesz hozzá ne írj marhaságot.
Amiről Te beszélsz, elképzelhető, mármint a 320eft/nm, ha egy lenyúlós pesti generálkivitelezőt választ magának valaki, akik ugyan határidőre elkészít mindent, ellenben ezt borsosan meg kell fizetni.
Abból már két könnyűszerkezetes kulcsrakész házat is felépíttetnék :D
Amúgy igen, többnyire 250-300k/m2-t szoktak mondani. Na de azt is szokták írni,hogy az a bruttó négyzetméter ,vagyis 100m2 hasznos belterületnél 130m2-el kell számolni.
Amúgy meg gyorsan akarnak meggazdagodni,mint mindenki. :)
Olyan ez mint az autóknál az extrák. 2db max 5000forintos első ülésfűtést beszerelnek neked 50ezerért.Magyarul 40ezer forintot ráfizettél,mint munkadíj,hogy beraktak neked két ülésfűtést.
Tehát,ha a kiegészítőket te veszed meg sokkal olcsóbban kijöhetsz. Persze ez nem azt jelenti,hogy te építsd meg a házat vagy az anyagokat válaszd össze magadnak mert akkor a minőség rovására mehet.Viszont a belső dolgokat te válaszd meg,külön és szenvedj vele bepakoláskor, peépítéskor,mert így occó'.Vagy ne :D
Na jó. Nem jött ki a matek :D Csak 1db jön ki.
Valamiért úgy emlékeztem,hogy 12-13millióbol ki lehet hozni 100m2-t. :)
"Igaz, hogy Budapest de 72 nm2-es családi ház átalakítása és bővítése 110 nm2-re 33-40M között mozog. A tervező, statikus és egyéb előkészületek kb. 1 millióba kerültek."
Ez annak a baja, aki ilyenbe belemegy. Aki képes egy ház totális átalakítására és hozzátoldására 40 milliót fizetni, de még csak 33 milliót is annak úgy kell. DE: el tudom képzelni, hogy Pesten ennyire nem szívbajosak a mesterek és csak az számít, hogy valakit jól lenyúljanak.
"Na de azt is szokták írni,hogy az a bruttó négyzetméter ,vagyis 100m2 hasznos belterületnél 130m2-el kell számolni."
Elárulom Neked: netto négyzetméterrel szoktak számolni.. Ez idáig egy helyen olvastam bruttó négyzetméter árral.
"Abból már két könnyűszerkezetes kulcsrakész házat is felépíttetnék :D"
Az általad linkelt honlapon szereplő műszaki leírások annyira szakmaiatlanok és elavultak, hogy inkább már a vicc(tragédia) kategória!
Szóval megvan az oka az "olcsóságnak"
Sajnos ez a honlap tényleg egyenlő a nullával. Egy tervrajzot néztem meg, de az is rémséges volt. Egyébként kevés az a honlap, ahol értelmes elrendezésű házakra lehet lelni, ezért kell keresni egy rendes tervezőt, aki ebben segít.
Kérdező, nekem még eszembe jutott, hogy az áfát is visszaigényelheted 2019 dec.31-ig. Használd ki ezt a lehetőséget is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!