Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Létezik olyan ház ami hosszúká...

Létezik olyan ház ami hosszúkás, tornácos, de kiemelkedik a földből, vagy ez két ellentétes házépítési technológia?

Figyelt kérdés
2018. júl. 2. 09:01
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

a hülyeség nem demokrácia alapú. itt nem a többség dönti el ki a hülye. ez az "érv" nagyon izzadtságszagú volt. ha a kérdés meg van válaszolva akkor minek erőltetni a folytatást? te magad írtad hogy meglett válaszolva. akkor meg?

amúgy meg nem az számít hogy ezredmilliméter pontosan a föld vonalával egyezően van e az alap vagy sem. tisztelt szakértő úr! sokkal inkább a technológia számít mint a milliméterek

2018. júl. 2. 20:07
 22/35 Dave092 ***** válasza:
Úh veled szót érteni. Nem árt elgondolkoznod, hogy baromira mellébeszélsz a dolgoknak. Pl. az utolsó két mondatodból látszik, hogy nem sikerült felfognod a lényegét a mondandómnak, a gúnyos hangnemed ellenére sem. Én sem az ezredmilliméterekről és az alapról (ezt az alapot is te költötted, hozzá mert én általánosságban egy szerkezetről beszéltem ami földből indul és terepszint felett köt ki.) beszélek hanem arról, hogy ha kifejtetted volna jobban milyen megközelítésből kérdezed a dolgokat nem lett volna rajta ennyi mellébeszélés, többek közt a vitaindító csodás kérdés amit sikerült úgy félreértened, hogy az már művészet. De valahogy úgy tűnik mintha jobban ez a vita lenne a célod normális információszerzés helyett. Szóval egy valamiben igazad van: a kérdés meg van válaszolva kár folytatni.
2018. júl. 2. 22:58
 23/35 A kérdező kommentje:
Információszerzés? Nem azt hajtogatod hogy már megtörtént? Döntsd már el végre hogy megkaptam e az információt, vagy meg kell még szereznem?
2018. júl. 2. 23:52
 24/35 Dave092 ***** válasza:
"ha a kérdés meg van válaszolva akkor minek erőltetni a folytatást?"
2018. júl. 3. 00:22
 25/35 A kérdező kommentje:
Ti erőltetitek...
2018. júl. 3. 00:25
 26/35 Meton ***** válasza:
Oké, szerintem az, hogy kiemelkedik-e a földből, valószínűleg az alapot jelenti. A hosszú ház pedig egy régi típusú parasztház, ahol az összes helyiségen keresztül menve jutsz el a hátsó szobáig. Amikor még ilyen házakat építettek, főleg alföldi területeken sárból építkeztek. Tégla, kö nem nagyon volt, a sárért meg csak le kellett hajolni. Régebben sok ilyet építettek, ma már eléggé ritka. A lényeg, hogy a sárból épült háznak nincs alapja, tehát nem emelkedik ki a földből.
2018. júl. 7. 11:55
 27/35 A kérdező kommentje:
van amelyiknek van és kiemelkedik
2018. júl. 7. 11:56
 28/35 A kérdező kommentje:
és sár
2018. júl. 7. 12:06
 29/35 Meton ***** válasza:
Én laktam ilyenben és valóban kiemelkedett. Nyílván azért, hogy az esővíz ne árassza el a házat. De nincs alapja, minden földből van. A tornác persze meg volt erősítve, a lépcsőt betonozták és a falak alját is, ha jól emlékszem, valamint a konyha és a tornác járólapozva volt. Vagyis nem tudok rá jobb szót, de nem kerámia, hanem kőlap, talán tudjátok miről van szó. Nagyon jól szigetel, nyáron a legnagyobb melegben is kellemesen hűvös volt, de egy ilyen házhoz a macska kötelező, mert szétfúrják a rágcsálok. A Youtube-on találtok róla videót, csak írjátok be, hogy vályogház.
2018. júl. 8. 09:04
 30/35 Szeder Katalin válasza:
Valahol dubitusnak is igaza van. Ha nem emelkedik ki a földből, akkor az földbe vájt hajlék - brrr, de hideg lehet ott bent -, akkor viszont mi lehet a tornác?! Jó, elismerem, amikor kint mínusz 20 fok van, akkor odabent csak mínusz kettő vagy nulla, de azért az nekem hű, de kevééés!!!
2018. júl. 8. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!