Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ez milyen tégla?

Ez milyen tégla?

Figyelt kérdés
[link]
2018. jún. 21. 01:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Jobb kèp? Színe ès alakja után betonkockára tippelnèk inkább.

De volt règen pernyèből kèszült gáz szilikát tègla, színe annak is ilyen volt.

2018. jún. 21. 07:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs. Én a hírhedt salakbetontól ijedtem meg. Az biztos nem?
2018. jún. 21. 11:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom azt milyen gyakran használták így, felénk nem igen, attól függetlenül lehetséges -jogos a kérdésed.

A salakbetont felénk vagy helyileg keverték és zsaluba öntötték, vagy az UN. nagyblokkos társasházakat építették belőle. Mindenesetre erős, jellegzetes szaga van ha vizes, és megfúrod. Egy oldalról vakolták, mert a gázosodás miatt 1 évig ledobta a vakolatot különben.Utána lehetett a másik oldalt is.

Társasházit fúrtam, az olyan volt, és jellegzetes a szemcseszerkezete is, felismerhető a salak. de ez a salak fajtától és technológiától változhat (volt vöröses is)

2018. jún. 21. 14:08
 4/9 anonim ***** válasza:
talán érdemes átolvasni: [link]
2018. jún. 21. 14:17
 5/9 A kérdező kommentje:

A salakbetont igazolni látszik az írásod, miszerint ezért nincs levakolva, miközben fent gondosan le van vakolva.

Tételezzük fel, hogy salakbeton. Van olyan alku amiért érdemes annyiért is megvenni, vagy gondolkodás nélkül menekülni kell?

2018. jún. 21. 14:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha salakbeton a falazat, avval két gond lehet:

-magas a háttérsugárzása. Ezt csak műszerrel lehet bemérni.

-gázképződés. Ha biztosra akarsz menni, ezt is be lehet mérni műszerrel, de nem kizárt, hogy az építés óta eltelt idő miatt már nem jelentős a káros gázkibocsátása.

Az anyag maga lehet: bauxitbeton, salakbeton, azon belül kazánsalak, kohósalak és martinsalak.

Némi háttérinfó:

[link]

2018. jún. 21. 18:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Stabilitási gondokat nem okoz? Azt hallottam, hogy málik.
2018. jún. 21. 18:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha lenne vele baj, az már előjött volna a vizesedés hatására. Olvasd el a linkelt cikket.
2018. jún. 21. 19:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Esetleg ez ilyen tégla lehet?

[link]

Mi ennek a téglának a neve?

2018. jún. 23. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!