Kedves fórumozok! Új épitésű háznál, minek, milyen helyiségeknek kell meglenni hogy megkapjuk a lakhatási engedélyt? ( Úgy hallottam ha nyáron van, fűtés nem kell, és a konyha sem feltétel)
Használatbevételi engedélynek hívják.
"ha nyáron van, fűtés nem kell"
Ugye viccelsz? A nyár pár hónap alatt véget ér és utána szükség van fűtésre. Természetesen legyenek a közművek bekötve, vízcsap és WC legyen. Fűtés, világítás, bejárati ajtó, ablakok. Hogy a külön konyha feltétel-e, azt nem tudom.
Szerintem, te az ideiglenes használatbavételi engedélyre gondoltál. Az engedte, hogy egy félkész házba is beköltözzél, ha az építkezés jól le volt szakaszolva. Viszont, az már 2013 óta nem létezik.
Sajnos, eltűnt a doksim, ami részletesen leírt mindent a feltételekről (abban benne volt az, hogy fűtés kell, a minimális konyhához egy elektromos rezsó, működő konnektorok, és egy vízvételi hely kell, és az összes szobában működő, legalább lengőaljzatos lámpa).
Csak egy egyszerűsítettet találtam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!