Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kedves fórumozok! Új épitésű...

Gabyka00 kérdése:

Kedves fórumozok! Új épitésű háznál, minek, milyen helyiségeknek kell meglenni hogy megkapjuk a lakhatási engedélyt? ( Úgy hallottam ha nyáron van, fűtés nem kell, és a konyha sem feltétel)

Figyelt kérdés

2018. jún. 17. 09:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Használatbevételi engedélynek hívják.

"ha nyáron van, fűtés nem kell"

Ugye viccelsz? A nyár pár hónap alatt véget ér és utána szükség van fűtésre. Természetesen legyenek a közművek bekötve, vízcsap és WC legyen. Fűtés, világítás, bejárati ajtó, ablakok. Hogy a külön konyha feltétel-e, azt nem tudom.

2018. jún. 17. 10:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem, te az ideiglenes használatbavételi engedélyre gondoltál. Az engedte, hogy egy félkész házba is beköltözzél, ha az építkezés jól le volt szakaszolva. Viszont, az már 2013 óta nem létezik.

Sajnos, eltűnt a doksim, ami részletesen leírt mindent a feltételekről (abban benne volt az, hogy fűtés kell, a minimális konyhához egy elektromos rezsó, működő konnektorok, és egy vízvételi hely kell, és az összes szobában működő, legalább lengőaljzatos lámpa).

Csak egy egyszerűsítettet találtam:

[link]

2018. jún. 17. 11:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Az is jó ha a felelős műszaki vezetővel aki mindent intéz küldesz egy kis pénzt hogy ki se jöjjön csak adja ki az engedélyt. Én így csináltam. Minden rendben volt. De úgy voltam vele jobb ha nem jön.
2018. jún. 17. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!