Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Párommal gondoltuk ki, szerint...

Párommal gondoltuk ki, szerintetek van értelme?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok a párom 20. Suli után spórolnánk innen onnan mindig jön pénz + biztosítás ilyenek és ha olcsón találnánk házat vennénk ez nem = azzal, hogy már össze is költöznénk. Olyan házat vennénk ami nincs jó állapotban és szinte mindent át kell rajta csinálni. Suli mellett melózok és ha 4-5 év is lenne mire bele tudnánk menni a házba megérné szerintem. Szülőknél lakunk és a spórolt pénzből építkeznénk. Volt aki így csinálta? Sikerrel járt?
2018. máj. 25. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
41%

Gyanítom, hogy semmihez sem értetek szakmák nélkül, a mesterek meg aranyárban dolgoznak.

De álmodozzatok csak tovább...

2018. máj. 25. 10:59
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem sokan újítottunk fel lakást, házat, van, aki apránként, van, aki összegyűjtötte a pénzt és egy kosszal mindent megcsináltatott. Itt két kérdés van: kb. mennyi pénzzel tudtok gazdálkodni, és kitart-e a kapcsolat végig a folyamat alatt. 18 évesen nem biztos, hogy beleugranék közös ház vásárlásába, különösen egy romhalmazba, ami évekig csak viszi a pénzt.

Mesterembert tényleg nem könnyű találni, de nem is lehetetlen, pénz és kapcsolat kérdése. Van pár olyan kisebb munka, amit kis kézügyességgel, utánaolvasva magatok is meg tudtok csinálni, pl. egy laminált padlót lerakni nem nagy cucc, ha jó az aljzat. A nagyja meló viszont szakembert kíván, van, ami tervezéshez, engedélyezéshez kötött. Azzal pedig mindig kell számolni, hogy a legprecízebben kikalkulált költség is átlagosan 30%-kal több lesz a végén, de ha kiderül menet közben egy rejtett probléma, akár többszöröse is lehet. A végeredmény pedig sokszor alig kerül kevesebbe, és gyatrább minőségű lehet, mintha egy vadonatúj házat építtetnétek. Mindettől függetlenül nem lehetetlen, amit kitaláltatok, de mérlegeljétek, amit leírtam, és legyetek körültekintőek. Lelombozó, ha az ember évekig minden pénzét, rengeteg munkáját, idejét beleöli valamibe, ami esetleg nem éri meg.

2018. máj. 25. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha nincs kész lakás, akkor érdemes előbb összeköltözni akár albérletbe. Az együtt élés teljesen más, mint néha összejárni amikor nem jó meg hazafutni. Két lépés(szülőktől függetlenedés és tárkapcsolatba fejesugrás) egyszerre nagyon sok. Nem mondom, hogy nincs pozitívuma, de kockázatos.
2018. máj. 25. 11:17
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

2 teljesen jól írja.

Sokan csinálták így megoldható. Ha a szülők betudnak segíteni, nem pénzre gondolok, hanem festésnél, stb. Az sokat jelent, mert próbálkozni lehet sokmindennel, de hamar elmegy az ember kedve ha nem akar sikerülni, mert sokminden gyakorlatot igényel, hogy az szép is legyen.

Mindazonáltal ilyen fiatalon számoljatok olyannal, hogy milesz ha nem jön össze. ha eladatlan, vagy sok pénz bele lett ölve, akkor az problémás lesz. Jól járjatok körbe mindent, minden eshetőséget számba kell venni.

2018. máj. 25. 11:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek, hogy válaszoltatok. Mérlegelünk és még várunk a vásárlással legalább másfél évet. Kedves első milyen meglepő a jóindulatod, komolyan én már az ilyen embereken csak nevetni tudok :D semmit nem tudsz rólunk és kérdezés helyett ítélkezel. Képzeld el, hogy apukám asztalos, de nem tudnál olyan dolgot mondani neki amihez nem értené. Tudna néha néha segíteni, de nem hagyatkoznék rá, mert neki is pénzt kell keresnie a családra. A párom már 10 éves korától az apukájával dolgozik. Szerel, csempéz, bútort csinál és már képes segítség nélkül magában szekrényt csinálni, padlót lerakni, festeni, tetőre van több ismerősünk úgyhogy "csak" az anyagot kell hozzá venni. Ne gondolja mindenki, hogy a mai fiatalok hasztalan, tehetetlen senkik. Persze nagyon sok olyan van, de én egy ilyen párt kerestem, aki nem rám bízza még a villanykörtét is.
2018. máj. 25. 11:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Gondolom te is csak az álmodozást engedhetted meg magadnak.
2018. máj. 25. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Ha újra vagy jobbra nem telik más megoldás egyébként sincs. Hajrá. Sok szerencsét.
2018. máj. 25. 12:32
 8/8 anonim ***** válasza:
90%

"Ne gondolja mindenki, hogy a mai fiatalok hasztalan, tehetetlen senkik. "

Egyáltalán nem gondolom ezt, amikor mi újítottuk fel a házat, az akkor 18 és 20 éves fiaim csempéztek, padloponoztak, járólapot, laminált padlót raktak le apám vezetésével, segédkeztek a kőműves, villanyszerelő mellett, minden karnist, faliszekrényt, polcot ők raktak fel, stb, stb. Viszont pl. a fűtéshez, ha gázkazánnal akarjátok, megfelelő tervező kell, a tervet jóvá kell hagyatni, a beüzemelés is csak a megfelelő emberrel, engedéllyel történhet. Nem árt egy statikus, aki megnézi a házat tetőcsere, esetleges falbontás előtt, valaki hozzáértő a vízszigetelést stb, stb. Mindent nem lehet házilag csinálni.

2018. máj. 25. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!