Hàz építésben jártas valaki mostanában?
Az alábbi ház nagyon tetszik nekem, hasonlóban gondolkodok :
Tudna nekem valaki segíteni az anyagköltség kiszámolásával? ( Alap, tégla, Tető, cserép. ) Csak eddig, válasz falak nélkül. Mert az elrendezés passz egyenlőre. Kb 100M2.
( Privátban is írhatsz )
De le is írom konkrétan mi hogy alakult nálam (csak anyagdíjak). Adott tehát nettó 180 nm ház:
- Alapozás: 2,4 millió Ft (ebben benne van a sávalap kiásása, beton ár, vas ár, két sor zsalukő vasalással kibetonozva, szerelőbeton vashálózva kibetonozva (C16 sávalap, C20 szerelőbeton)
- Falazás: 30 NF tégla 4000 db: 1,3 millió Ft kiszállítva
- Falazó habarcs: kézzel volt keverve külön sóder, mész, cement: 150e FT
- kettő kémény LEIER: 420 e Ft
- Válaszfaltégla: 700 db: 220 e Ft
- Áthidalók: 170 e Ft
- E gerendás födém béléstestekkel, feldaruzva: 1,25 millió Ft
- Koszorú vasalás + kibetonozás: 700 e Ft
- Tető faanyag: 14 m3 + ereszlambéria: 1,2 millió Ft
- Tetőfedő anyag: Terrán Danubia 370 nm: 1,4 millió Ft
- Bádogos anyag: 350 e Ft
Ez durván 10 millió Ft, és ez 180 nm-es ház. Tavaly évvégei árak voltak ezek, azóta biztos rájött pár százalék. ÉS hangsúlyozom ez kelet MO.
13-as nem tudom honnan szedted a konkrét számokat, öcsém most építkezik Győr környékén, szimplán irreális amit írsz...
A 300.000 Ft-os válaszoló
Ilyen levezetésre gondoltam 13-as. Szuper. =)
Mindenképp Magyarország keleti része, és eldugottabb kis faluban, mondjuk kisebbség mentes környezetben.
100 m2-es hàz anyagköltsègère simán számolhatsz 17-18 milliót.Ès ez egy normál minősèg,nem felsőkategória.Most èpítkeztünk ès mi magunk jártunk anyag után nem generálossal dolgoztattunk.Egy 100 m2-es házat 30 millió alatt mar nem tudsz kihozni.
Nyugodtan lepontozhatsz,de majd èpìtkezès közben rájössz hogy valóban így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!