Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Élhető lenne egy ilyen saját...

Élhető lenne egy ilyen saját kezűleg épített kisház?

Figyelt kérdés
Most vettem telket. Végleges házat csak évek múlva szeretnék építeni rá, addig egy (nagyon) könnyű szerkezetes jutott eszembe. Ha mobilházat rendelek, az is 5-8 millió körül van. Lakható lenne egy olya, ha magamnak építenék (csak pár évre) egyet, aminek a fala belülről-kifelé haladva: gipszkarton; üveggyapot szigetelés; hő- és nedvességszigetelő fólia; gipszkarton; végül valami egyszerű vízhatlan réteg (valami fólia vagy kence-fice). Köszönöm a válaszokat!

2018. márc. 29. 09:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%

Az ilyen kis házakat szokták kirabolni, mert nem védhető, + az időjárás.

Ennél sokkalta jobb ötletem van.

Mit szólnál, ha ingyen lenne egy kulcsrakész, biztonságos, vízhatlan, zárható, mobil házikód??!

Veszel egy kész konténert, amit a végén simán el tudsz adni, tehát ingyen lesz?!

Pl.:

[link]

taps!

2018. márc. 29. 10:03
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

* Pont akkora mint egy garzonlakás.

Ha kevés, akkor teszel mellé/fölé még egyet.

2018. márc. 29. 10:05
 3/15 A kérdező kommentje:

Mit szólnék, ha ingyen lenne egy kulcsrakész, biztonságos, vízhatlan, zárható, mobil házikóm? Örülnék neki. De rátérve a válaszodhoz:

Nagyon meg lehetsz szorulva, ha már itt, így reklámozod a leselejtezett konténereidet. "Kulcsrakész"? Nem látok rajta ablakot, se fürdőszobát, se wc-t, se szigetelést.

A végén pedig nem akarom eladni, tehát nem lesz ingyen, a 650 ezerért vett, másfél-két millióért átalakított, télen jéghideg, nyáron 90 fokos konténer.

Több "jobb ötletet" nem kérek, de nagyon megköszönöm, ha valaki, aki ért hozzá, és nem csak handlézni akar a cuccaival, megválaszolja a kérdésemet.

2018. márc. 29. 10:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem építek könnyűszerkezetes házakat, tehát mondhatjuk, hogy én sem értek hozzá, de nyitott szemmel járó emberként van annyi fogalmam, hogy alapozással, közművek bevezetésével az általad kreált is simán verné a 3-4milliót, bár méretet nem írtál.

Ha nekem kellene ezt megoldanom, akkor így oldanám meg, egy utólagos nikecellel való szigetelés után:

[link]

Ez mégsem 5-8 millió, alapozás sem kell, legfeljebb 4-6 betontuskó.

De te tudod!

2018. márc. 29. 10:43
 5/15 A kérdező kommentje:
4-es, köszi a választ! Ezt az oldalt már többször néztem, de sajnos ebben az árkategóriában nincsenek szigetelve a házikók, a "részben téliesített" kategória pedig 3-4-szer ennyibe kerül. Viszont most, hogy ajánlod a nikecelles utószigetelést, végtére is, mint időszakos megoldás pár évre, nem ördögtől való ötlet. Utánakérdezek, hogy mennyire megoldható, élhető megoldás, mert nagyon ígéretesnek tűnik! Köszi még egyszer.
2018. márc. 29. 10:55
 6/15 anonim ***** válasza:
74%

Igazán nincs mit, őszintén örülök, ha segítettem, legalább egy lehetőség erejéig!:)

2018. márc. 29. 11:04
 7/15 anonim ***** válasza:
A konténer egyébként nem rossz ötlet, léteznek lakókonténerek mindenféle méretben, hőszigeteléssel, zuhanyzóval, WC-vel, akármivel. Ha már nem kell eladod. Lehet keresni használtat is, sőt bérelni is lehet.
2018. márc. 29. 11:15
 8/15 anonim ***** válasza:
66%

Mi 8 éve vettünk olyan telket, amin olyasmi mobilház volt, mint a belinkelt képeken.

Az előző tulaj szigetelte nikecellel (ragasztotta) és még be is vakolta, tehát megoldható.

Még fából épült nagy terasz is volt hozzá és az alsó része (kerekek, szerelvények) elmozdítható faborítással volt ellátva

Az alja vastagon le volt kenve kátránnyal, azt nem tudom hogy oldotta meg technikailag, lehet, hogy már így vette.

Gyakorlatilag egy tipp-topp házikó volt, ami tökéletesen megfelelt volna évtizedekre is, csak nálunk családbővítés miatt kellett a telket házastól eladnunk és vettünk egy nagyobb lakást. De soha nem fáztunk benne, az biztos és nyáron sem volt benne melegebb, mint egy téglaházban.

Én is azt mondom, hogy érdemes lenne egy sétát tenned Ászárra, ott azok közül is válogathatsz, amik még be sem érkeztek, sőt alkudozhatsz is! Ha neked pl. nem kell felújítva, tapétázva, meg bútorozva és a képek alapján veszed, akkor olcsóbb. Lehet, hogy egyenesen a telkedre szállíttatod, még az is megoldható.

Ezeket persze csak személyesen tudod intézni a helyszínen.

Én azért vagyok viszonylag képben, mert egy rokonom is most ilyesmin ügyködik.

2018. márc. 29. 12:12
 9/15 anonim ***** válasza:

Esetleg marad még az eleve szigetelt szendvicspanel, de akkor kell valami ügyes rokon vagy barát akivel össze tudod állítani.

Az alapot viszont jól meg kell csinálni és kell hozzá vízzáró szigetelés is, ez fontos.

Itt elég jó árban vannak a szendvicspanelek, a turkáló részt külön figyelmedbe ajánlom:

[link]

2018. márc. 29. 13:31
 10/15 anonim ***** válasza:
75%
2018. márc. 29. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!