200 négyzetméteres raktárnak egy 10 négyzetméteres részében üzlethez milyen engedély kell?
Hú, ez jó ötlet! :-)
Kösz! :-)
Még valami:
Ha a maradék résznek nincs külön kijárata, akkor is szét lehet íratni külön helyrajzi számra?
"Ha a maradék résznek nincs külön kijárata, akkor is szét lehet íratni külön helyrajzi számra?"
Nem hiszem. Bár egy kérdést megér egy ügyvédnél és a földhivatalnál.
Nem csináltam még olyan alapítót (se módosítást) amin ne lett volna külön-külön megközelíthető. Nem tudom szolgalmi jog bejegyzéssel működhet-e. (gyanús, hogy nem, mert oké, hogy most te vagy a tulajdonosa mindkét résznek, de ha külön albetét lesz akkor azt külön is lehet értékesíteni ami szülhet érdekes jogi helyzetet.)
Azt azért vizsgáld meg (üzlet engedélyét kiadó hatóságnál), hogy mennyi a minimum terület ami szükséges az üzlethez és milyen egyéb kiszolgáló funkcióknak kell megfelelni (pl.: felénk elvárás a saját szemétszállítás szerződés, tehát a társasház hulladéktárolóját nem igen lehet használni, vagy szükséges-e dolgozói öltöző-wc-mosdó stb.)
Illetve még egy. Mielőtt nekiugrasz nézd meg a társasház alapító okiratát és SzMsz-ét, hogy van-e valamilyen kikötés az üzlet létesítésére (láttam már ilyet).
Ha tudok még segíteni írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!