Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 200 négyzetméteres raktárnak...

200 négyzetméteres raktárnak egy 10 négyzetméteres részében üzlethez milyen engedély kell?

Figyelt kérdés
Társasház, telekkönyvileg szétválasztani gyakorlatilag lehetetlen, de az üzlethez át kellene minősíttetni.190 marad raktár,10 üzlet. Hogy lehet ezt engedélyeztetni?

2018. márc. 28. 10:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hú, ez jó ötlet! :-)

Kösz! :-)

2018. márc. 29. 10:01
 12/14 A kérdező kommentje:

Még valami:

Ha a maradék résznek nincs külön kijárata, akkor is szét lehet íratni külön helyrajzi számra?

2018. márc. 29. 10:06
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ha a maradék résznek nincs külön kijárata, akkor is szét lehet íratni külön helyrajzi számra?"

Nem hiszem. Bár egy kérdést megér egy ügyvédnél és a földhivatalnál.

Nem csináltam még olyan alapítót (se módosítást) amin ne lett volna külön-külön megközelíthető. Nem tudom szolgalmi jog bejegyzéssel működhet-e. (gyanús, hogy nem, mert oké, hogy most te vagy a tulajdonosa mindkét résznek, de ha külön albetét lesz akkor azt külön is lehet értékesíteni ami szülhet érdekes jogi helyzetet.)

Azt azért vizsgáld meg (üzlet engedélyét kiadó hatóságnál), hogy mennyi a minimum terület ami szükséges az üzlethez és milyen egyéb kiszolgáló funkcióknak kell megfelelni (pl.: felénk elvárás a saját szemétszállítás szerződés, tehát a társasház hulladéktárolóját nem igen lehet használni, vagy szükséges-e dolgozói öltöző-wc-mosdó stb.)

Illetve még egy. Mielőtt nekiugrasz nézd meg a társasház alapító okiratát és SzMsz-ét, hogy van-e valamilyen kikötés az üzlet létesítésére (láttam már ilyet).

Ha tudok még segíteni írj!

2018. márc. 29. 10:23
 14/14 A kérdező kommentje:
Kösz, ez így teljes :-)
2018. márc. 29. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!