Kell-e az 540-s betongarendát kettőzni abban az esetben, ha a födém nem köztes födém, hanem záró, vagyis fölötte már csak a padlástér található? Természetesen a padlásra nem tervezünk semmit (kisebb hajlászögű tető kerül az épületre).
Ahogy a tervező meghatározta :)
Általában 5,5 méter felett kettőzik meg, de sok mindentől függ.
Köszönöm!
A tervező kettőzni szeretné, szinte minden indoklás nélkül - "5 méter felett kettőzni kell" kijelentéssel.
Nekem nem igazán mindegy, hogy 36 db gerendát kell vennem, vagy 21-22 db-t, ebből a méretből.
Sajnos ezzel a fesztávval és az utóbbi években bevezetett előírásokkal (ha jól tudom 150 kg/ m2 teherbírás szükséges) már a fafödém sem sokkal olcsóbb.
Már sokat agyaltunk ezen a témán, és a betonfödémet támogatjuk. Csak nem szeretnénk feleslegesen a pénzt szórni, emiatt indítottam el a kérdést.
Bíztam abban, hogy valaki már találkozott ezzel a problémával.
Köszönöm!
Szia,
Köszi - ez hasznos volt (az elmúlt napokban nem volt időm ránézni a kommentekre...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!