Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy 170nm2 családi ház mennyib...

Egy 170nm2 családi ház mennyibe kerülhet meg építeni?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerülhet úgy fel húzni a házat,hogy tető,ablak,központi fűtés,gáz,villany,minden ilyesmi benne lenne + 1szoba készre csinálva (parketta stb),és a konyha,wc,fürdő? pl 4 szobás lakáson. És idővel majd a többi? Úgy,hogy kőműveseket nem kéne fizetni,ácsokat se,központi fűtés,villany szerelőt se.Ablakokhoz nagyjából beszerzési áron hozzá tudnék jutni. És a tető se a legrosszabb anyagból lenne úgy (közép,felső kategória) közt.Úgy nagyvonalakba mennyi lenne 170nm2 ház felépítése anyag árba,ha készre 1 szoba és a felsoroltak lennének készek?
2018. márc. 3. 11:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nálad mindenki ingyen dolgozik akkor csak az anyagárakat kell számológéppel összeadni.
2018. márc. 3. 20:09
 12/18 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Kérdező!

Én most fejeztem be az építkezést, hát komolyan mondom öt perce röhögök a kérdéseden. Mondd, te hol élsz?

Hallottál már olyanról, hogy e-napló, felelős műszaki vezető stb?

Minden munkát amit a házon végeznek, fel kell vezetni az e-naplóba. Minden munkafolyamatot csak olyan ember végezhet, akinek megvan ehhez a jogosultsága, értsd. papírja van arról, hogy ő ács pl. Azért kötve hiszem, hogy a családodban van villanyszerelő, ács, kőműves, burkoló, központi fűtésszerelő.

Összegezve: komolytalan kérdésre csak komolytalan választ fogsz kapni.

Amúgy hogy a kérdésre is válaszoljak olyan 40 millió minimum ,amit te leírtál.

2018. márc. 4. 17:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Ma voltam egy háznál 150nm, 18Millánál tart, falak állnak + tető + villany. Fizet egy felelős műszaki vezetőt aki intézi az e-naplót + külőn fizet hogy legyen "papír" hisz ők is amit lehet saját kézzel csinálnak.
2018. márc. 5. 16:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Van minden a családba barátom.. :)
2018. márc. 5. 17:28
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mièrt nem őket kèrdezed mennyibe fog kerülni?Gondolom szakemberkènt meg tudjak mondani.
2018. márc. 6. 09:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Én is most építkezek "házilagosan", nekem apum kőműves így teljesen "legális, naplozott" a kőműves munka egy része. Többi szakembert fizetnem kell + szerződések. A kérdező egyébként tényleg kissé tévhitben van. Csak egyenesági rokon végezhet munkát az építkezésen szerződés nélkül(értsd szülő, nagyszülő, testvér, gyerek), de ezt is naplozni kell, a többi rokon (unokatestvér, szülők testvérei, stb.) már nem, csak hivatalosan számlával és vállalkozói engedéllyel. Persze adhat számlát a távoli rokon is de ez akkorsem lesz ingyen, mert neki meg adóznia kell ha számlát ad és nemhiszem, hogy jófejségből több százezret elengednek neked. Ne tegyél fel erre mindent, hogy majd magatok, nekem is közbejött pl. födémezésnél (e-gerenda), hogy azt a család nem tudja így fogadni kellett kőműves csapatot pár napra. Ott tart az egész dolog egyébként, hogy ha olyasvalakit találnak az építkezésen aki nincs naplozva és nem családtag (lehet az barát akinek épp megmutatod a házat), már jön is a büntetés, vagy a bíróságon bizonygathatod hogy ő nem munkásként volt ott (nem egy ilyet hallottam). Tehát okosan a trükközéssel, hogy majd a család mindent. Nem rosszindulatból írtam ezeket, de ilyen ma egy építkezés.
2018. márc. 6. 20:12
 17/18 anonim ***** válasza:

"Félkész házra nem fogsz használatbavételi engedélyt kapni."

Ez is egy tévedés, nem tudom pontosan mi a törvény neve ami ezt tartalmazza de vannak kritériumai. Csak példaként pár: vízvételi helyiség, WC, hőszigetelés, ablakok, villany, fűtés, biztonságos közlekedés. De az nem követelmény hogy neked mindenhol ki legyen festve minden + a burkolatok sem. És ezek is többmilliós tételek (én minimum 5 millát mondanák rá ekkora háznál). Használatbavételi engedélyt megkapja a kérdező, amennyiben azok teljesülnek amiket leírt. Persze ez nem 100% készültség, de az csak a banknak kell hitel esetében vagy ÁFA visszaigénylésnél, esetleg CSOK-nál. Előző voltam.

2018. márc. 6. 20:19
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az èrtelmes,korrekt választ.Èn utána kèrdeztem a használatbavèleti engedèlyről ès pl lehetne úgy is,hogy ön le írta s úgy is,hogy le lenne zárva ès használaton kívül lenne.
2018. márc. 8. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!