Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan tudok áram alatt lévő...

Hogyan tudok áram alatt lévő vezetéket szigetelni?

Figyelt kérdés

Belefurtam a kulso aramvezetekbe,ami bejon a hazba.Nem szakadt el a vezetek csak rovidzarlatot csinalt.

Szabad villanyszerelot nem talaltam,ezert nekem kell a megfurt szigetelest helyreallitani.Hogyan csinaljam?

A hivj villanyszerelot es hasonlo valaszokat nem kerem,csak otleteket!

2018. febr. 8. 23:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ora elötti vezetékhez TILOS!!! hozzányulnod. Ha kiderül, nagyon megbüntetnek.
2018. febr. 9. 00:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Csak szigetelni akarom es befalazni.Nem akarok semmi illegalisat.
2018. febr. 9. 00:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugy fog kinezni mint egy illegalis vetelezes nyoma. Nehezen fogjak elhinni az igazat..
2018. febr. 9. 01:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
jaja. ez necc. regiszrált villanyszerelő.
2018. febr. 9. 01:32
 5/10 A kérdező kommentje:
Pont ő mondta a nylonos megoldast.Mert a vezetek cserehez at kene epiteni az uj szabalyoknak megfeleloen a bejovo aram fogadasat,mérőhelyet stb,amire most nincsen szazezer ftom...
2018. febr. 9. 02:00
 6/10 anonim válasza:
100%
Én azt tanácsaolom hogy te ne nyulj hozzá mert utánna nem csak 100 ézer ft fogsz fizetni a szerelönek hanem megbüntetnek akár 1-2 millióra is
2018. febr. 9. 04:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez elég kellemetlen dolog

Ha te hozzá nyúlsz vagy feketén egy szerelő akkor abból lehet kellemetlenség...most nem azt írom,hogy jövőhéten kimennek hozzád és ellenőriznek aztán mindent,hanem egyszer majd valamiért kell hozzá nyúlni akár az is lehet,hogy eladod a házat és a kövi tulajok vagy teszem azt és ne legyen... valami gond lesz a szigetelés miatt aztán tűz és véletlen úgy derül ki és akkor biza derült égből villámcsapás egy vagon fizetni való (pláne,ha a butaság miatt a biztosító se fog fizetni).

Regisztrált szerelő kell,neki úgy kell megcsinálni,hogy szabályos legyen (ha papír nélkül szigetel ugyan ott vagy ,hogy ő tagad neked meg problémád)ha ő szabályok szerint csinálja papír kell, azt kizártnak tartom,hogy a szabály engedné azt a vezetéket csak natúr 2 perces munkával szigetelni,szóval új vezeték és igen,ha új vezeték akkor a jelenlegi szabályoknak,kell megfelelni a dolgoknak. Amibe viszont már beletartozik,hogy nem mind1 hol van az a villanyóra stb stb

2018. febr. 9. 07:18
 8/10 anonim válasza:
100%

Megvárod míg elkezd szakadni az eső,beleállsz a pocsolyába, ha van a közelben valami vasból készült tárgy, azt jó erősen megmarkolod és közben a nyelveddel benyálazod a sérült részt.

Ha ezzel megvagy, fogsz egy kis sarat és bekened vele a vezetéket.

HÍVJÁL SZERELŐT VAZZE !!!

2018. febr. 9. 09:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha szépen el van dolgozva kívülről, akkor a ház lebontásáig a kutya se veszi észre, hogy ott megbontotta valaki. Tehát elvi akadálya szerintem nem lenne.

VISZONT, ami miatt mégsem kellene hozzáfogni:

Mindenképpen ki kell bontani az egészet, és leellenőrizni.

Nem tudhatod, milyen állapotba kerültek a vezetékek. Lehet, hogy a fúró vagy a zárlat miatt az egyik, vagy akár több szál is olyan mértékben elvékonyodott, hogy egy nagyobb áramhasználat alkalmával eldurran valamelyik. Akkor tényleg cserélni kell, és kiderül, hogy ott valami buheráció volt, nem tán áramlopás?

Az drótok állapotát csak úgy tudod megvizsgálni, hogy levágod a szigetelést, mert máshogy nem látsz alá. (Simán elolvadhat fél cm-en a vezeték úgy, hogy alig látni valamit kívülről, mert a rövid ideig tartó hő miatt nem nagyon melegszik fel a műanyag.)

Ha nem sérültek a vezetékek, akkor leszigeteled pl. egy ráhúzott vastagabb kábelszigeteléssel, és befalazod, oké.

De ha sérült a vezeték? Mit fogsz mondani, miért vágtad meg a szigetelést? Nem azért esetleg, mert eddig ide volt bekötve az illegális leágazás?

Szóval, csak jobb lenne az a szerelő. Még akkor is, ha ez sokba kerül. Szerintem 50 %-nál nagyobb az esélye, hogy vezetékcsere lesz, mert komolyabban sérült a vezeték, és ha jól tudom, nem szabad toldani az óra előtt.

2018. febr. 9. 11:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk tavaly a fa szaggatta meg a légkábelt. Teljesen újra cserélték, semmi szabványosítást nem kértek (azt azért hozzá teszem, hogy az elektromos hálózat egyébként teljesen szabványos, a vezetékek bőven túlméretezettek, csak a mérőhely kialakítása nem szabványos már) mivel nem új bekötés. Kijöttek, kicserélték, jegyzőkönyv az óraállásról, plombákról, aztán viszont látás. Semmit nem kellett fizetni, mivel a szolgáltató oldala. Nálad gondolom azért a kiszállást, munkadíjat rád verik, mert saját hibád, de szerintem nem fognak kérni szabványosítást. Egyébként nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani :)
2018. febr. 9. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!