Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Reális így? Milyen árra...

Reális így? Milyen árra tippeltek ennél a "drágább" házépítésnél? Plusz tippek esetleg?

Figyelt kérdés

Férjemmel nyáron hazaköltözünk, és házat szeretnénk építeni. Férjem mérnök, egyik tesóm építész, másik kertrendező, így ezekben nem kell munkadíjat fizetni.

180 nm-es egy szintes házra gondoltunk, beépített hütő-fütő

rendszerrel, burkolatok fapadló, márvány és gránit. Szeretnék mindenből jó minőséget, szép ajtók, fa ablakok, márvány ablakpárkányok és küszöbök. Kandalló a nappaliba, nagy konyha, sok ablak, csodás fürdőszobák. Ilyesmi színvonal:

[link]

A kertben ami extra, szeretnék gyepszőnyeget, mozaikcsempével kirakott medencét, kerti tavat és szökőkutat , néhány kisebb szobrot, és persze sok növényt.

Valami ilyesmi stílusban gondolkodom:

[link]

A munkások munkadíja 15.000 ft/nap/fõ, napi

10-12 óra munka (rokon építőbrigádja). Ez szerintem jó ár, ugye? Szépen dolgoznak.

Esetleg épített valaki hasonló kaliberü házat mostanság?

2018. febr. 6. 21:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Miért, ha nem reális, akkor több pénzt ad nekik a rokonod?
2018. febr. 6. 21:36
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Tul sokat nezed a Szulejmant vagy valamelyik masik torok szappanoperat...
2018. febr. 6. 21:38
 3/16 anonim ***** válasza:
Az anyagok ára minimum 80 milka de lehet több , azt nem hinném hogy komoly csapat 1500Ftért dolgozik óránként , ez vicc vagy a mások teljes kifosztása és egyéb csalások esetén valósulhat meg . Burkoló festő marha drága , de szimpla segédmelós órabére 1000 Ft nettó és bejelentés a minimum tarifa .
2018. febr. 6. 22:01
 4/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is lenne egy 200 milla, úgy egyben mindennel, számlával.
2018. febr. 6. 22:04
 5/16 anonim ***** válasza:
Ha levonjuk a rokon segítség árát, de hozzávesszük az engedélyeket, mindenből jó minőséget számolunk, én olyan 140 millió körüli összegre tippelek, de ennél csak több lehet.
2018. febr. 6. 22:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Napi 15 ezer az kb. segédmunkás bér manapság. Nettó, és akkor hol vannak a járulékok. Nem lehet feketén dolgozni, szerződés, e-napló kell. A rokonod sem dolgozhat neked ingyen.

Egy ilyen ház építése bőven millió körül, vagy az felett van/m2. Tehát a 200 millió reális, alaphangon. De bőven fölé is mehet. Ide nem elég a nagybácsi kőműves brigádja, kiemelkedő szakemberek kellenek, speciális szakmák, kiemelkedő tudású építésszel, belsőépítésszel. A beépített technikáról ne is beszéljünk. Már bocs, de egy szakmailag átlagos rokon ezt nem tudja prezentálni. Gondold meg, kit bízol meg vele. Építész vagyok, részt vettem egy-két luxus színvonalú beruházásban, tudom miről beszélek.

2018. febr. 7. 01:00
 7/16 anonim ***** válasza:

Minimum 200 milliós házról álmodozol és erről a Gyakorin kell faggatódznod?

Komolytalan.

2018. febr. 7. 06:50
 8/16 anonim ***** válasza:
Amit linkeltél képet az maga a fél ház, ha valóban 180 négyzetméterben gondolkodtok. De ez komolytalan kérdés. Tegnap csupa építész irodában dolgozom, de itt érdeklődök; fél család az építőiparban dolgozik, de itt gyűjtök infót kérdés volt. Erdekes...
2018. febr. 7. 07:49
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Utolsó, itt csak érdekl

2018. febr. 7. 10:43
 10/16 A kérdező kommentje:

Utolsó, itt csak érdeklődök, miért ne lehetne?

Ha álmodozás szintjén lennék, akkor azt mondtam volna hogy egy kúriát szeretnék felújítani (ami ugye drágábbra jönne ki mint építeni).

Mint mondtam a Magyarországi árakat nem ismerem, ahol most élünk lakásban, ott a katalógusban rámutattam, vagy képen mutatatam milyenre szeretném, és olyanra vagy hasonlóra csinálták.

Néztem hogy a márvány és gránit négyzetméterára az egekben van Magyarországon. Ahol most lakunk, a burkolatok, mosdók, konyhapult, asztallap is ilyen anyagokból készült, és négyzetméteráruk nem haladta meg a pár ezer forintot (kivéve a munkalap, de az se volt 100.000 mint otthon). Itt a beépített asztalos által készített bútorok is kevesebbe kerültek mintha otthon az ikeaában vettük volna.

A szép falakat (mint a linkelt képen) meg a "legolcsóbb" megcsinálni a többihez képest. Legalábbis ahol most lakunk.

Így egyáltalán nem tudom egy otthoni házépítésnél mire számítsak. Persze a tesók tudnak körübelüli árakat mondani, de én valósan magyarországi tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Pl. Azt sem gondoltam, hogy a 15.000 ft nem jó ár (ennyit fizet nekik a rokon egy napra), mert itt felénk kapcsolatok nélkül kevesebbért dolgoznak.

2018. febr. 7. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!