Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan és milyen összegben...

Hogyan és milyen összegben lehet kárlevonást kérni a kivitelezőtől új építésű lakás hibáira vonatkozólag?

Figyelt kérdés
Ezek nem jelentős hibák, de a viszonylag drága lakásról és felhasznált anyagokról van szó, ami a dolgozók hanyag munkája miatt lett sérült. Pl.: lapkő több helyen fel van törve, Ravak fürdőkádban mély karcolás, műanyag ablak karcos, bejárati fém keretes ajtó sűrűn karcos, tapétázás 1 centivel a plafonra lóg.
2018. jan. 31. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:

"Ezek nem jelentős hibák"

De ezek jelentős hibák!

Ilyen, hogy kárlevonás nincs!

Műszaki ellenőr mit mond?

II. osztályú munkavégzés az ami miatt lehet levonni.

De mi van a szerződésben?

2018. jan. 31. 12:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Első körben cserét illetve javítást lehet kérni, ha ez nem kivitelezhető/elzárkózik előle, akkor kérhető visszatérítés. Ha sikerül megegyezni, akkor minden ok, ha nem, akkor pereskedés, amitől sokat sajnos nem lehet várni.
2018. jan. 31. 14:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Műszaki ellenőr nem volt, a kivitelező ránézett néha a munkásokra. Napi szinten jártam a lakásba és igyekeztem szólni, ha valami nem volt jó. De mivel nem lehettem napi 8 órát egy fűtetlen helységben, miközben kisgyerekem várt, így sajnos a munkások hanyagsága miatt sok gond keletkezett.

A teljes vételár kb. 20%-a még nincs kifizetve, így szeretném ha meg tudnék valahogyan egyezni a kivitelezővel a teljes kifozetésig.

2018. jan. 31. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel szerencsére még nem fizettél, az adu nálad van.

Én biztos nem szeretnék törött csempék, karcos káddal, ajtóval, ablakkal, trehány tapétázással élni, ezért nem levonást, hanem cserét kérnék.

Ha nem teljesítik, kihívnék egy független műszaki ellenőrt (számlával!), majd a véleménye alapján megcsináltatnám mással és a számlájuk végösszegéből levonnám a másik munkájának az árát.

De mielőtt BÁRMIHEZ hozzáfogsz, csinálj mindenről több, nagyon jó fotót, mert ebből úgyis per lesz! ... vagy megalkuszol és egy igénytelen lakást veszel át.

2018. jan. 31. 15:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Aminek tudom annak kérem a javítását, de sajnos egy kádar kibontani egy kész fürdőszobából vagy egy bejárati páncél ajtó cseréje már nem olyan egyszerű egy kész lakásban. Igyekszem normális módon rendezni, mert nem akarok peres cirkuszt mégha van is ügyvéd a családomban.
2018. febr. 1. 06:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Papíron átvetted a lakást?
2018. febr. 1. 14:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem írtam alá még semmit, jogerős birtokba vételi engedély sincs.
2018. febr. 3. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!