Zsalukövekbe mekkora átmérőjű betonacél kell?
Figyelt kérdés
Adott a sávalap. Erre jönne két sor zsalukő vízszintesen 8-as vasalással. (+egy kérdés: elég a 2. sor zsalukövet vasalni vízszintesen vagy mindkettőt szokás?) A zsalukövek függőleges vasalása összeköttetést biztosítana a szerelőbetonnal, kérdés, hogy minimum mekkora betonacélt szoktak így lehelyezni? Fontos esetleg, hogy ez a függőleges vasalás már a sávalapból induljon ki?2018. jan. 12. 18:52
1/5 anonim válasza:
A statikus tervező aki az alapozási tervet készítette tudni fogja!
Ennyiből nem lehet (nem szabad!) megmondani!
Sok mindentől függ!
3/5 anonim válasza:
Statikus tervező...
Ja,
Röhej.
8-10-es vas alapból kell.
Vasalj ahol csak lehet, abból nem lehet baj. Később berakni nehezebb:)
Sávalappal kösd össze, úgy erősebb lesz.
DE HA ILYET KÉRDEZEL BÁTOR VERSENYZŐ LEHETSZ
4/5 A kérdező kommentje:
Statikus fejtette ki, hogy két sor zsalukőnél nem feltétlen szokás vasalni. Ezért is tettem fel ide a kérdést mert én mindenképp akarok...
2018. jan. 17. 19:18
5/5 anonim válasza:
Lehet, hogy nem feltétlen szükséges, de láttam én már építményt összedőlni amire a statikus 1 héttel korábban megfelelő minősítést adott.
Én raknék vasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!