Vegyestüzelésű kazánról el lehet-e indulni 5 rétegű műanyag csővel? Vagy mindenképpen valamilyen fém cső szükséges?
előző válaszokhoz még annyit hozzáfűznék,hogy szilárdság szempontjából sem lenne túl jó választás. Ezek a többrétegű csövek nem erre vannak kitalálva.
Gázkazánnál láttam már alpex csövet de én oda sem tenném már be. Ha nagyon ragaszkodnál hozzá,akkor végül is kompromisszumokkal és megfelelő hővédelemmel akár meg is lehetne csinálni. De inkább ne! :)
Alpex cső 90 fokig bírja a vizet a rajta feltüntetett nyomáson. Szilárdtüzelésnél elfőordulhat 100 fokos víz is. Ugyanakkor az ötrétegű elviseli ezt is, csak nem a névleges nyomásán. Nyitott rendszert max. 1 emeletes épületben tehetsz rá, zárt rendszert vagy ennél mnagyobb vízoszlop-magasságú nyitottat nem.
Ez nem szabvány, saját vélemény. Kipróbáltam előtte, hogy az alpex cső hogy viselkedik forrásban lévő vízben, nem lágyult fel érezhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!