Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Helyhiány miatt két helyiség...

Helyhiány miatt két helyiség közé nem tudunk vastag falat rakni, de olyan kellene, ami stabil, és nem engedi át nagyon a hangot.12-es téglafal km tömör téglából 2x1 cm vakolattaljó erre? Van jobb megoldás? Lehet még vékonyabban ezt jól megoldani?

Figyelt kérdés

2017. nov. 9. 08:44
 1/10 anonim ***** válasza:
A 12-es km tégla fal hangszigetelése kb. 45-50 dB között, ennél kicsit többet tud egy gipszkarton fal (kb. 52-55 dB), 2x2 rtg borítással, 75 mm vázon, ásványgyapot kitöltéssel. Ha nem normál, hanem hangszigetelő lapokat használsz, 60 dB fölé megy. A km tégla falat alapozni kell, födém nem biztos, hogy elbírja. A gipszkartonozás egyszerűbb, tisztább, de talán drágább. Ezeket kell mérlegelni. Az előírás szobák között egyébként 50 dB, kb. normál hangerejű beszélgetés.
2017. nov. 9. 09:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A gipszkarton fal az én ízlésem szerint nem fal, csak térelhatároló. Olvastam a Porfix tégláról és van pl. zajstopp homokkal feltöltött tégláról. Ilyenekkel van valakinek tapasztalata?
2017. nov. 9. 15:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyértelműen gipszkarton. 3 nap felhúzni, glettelni, festeni

Kisméretű téglát vakolni kell, min. 2 hetet illik várni vele, mire megszárad és olyan párát csinál az első napokban, mintha a dzsungelben élnétek.

A téglából 10 vödör sitt, a kartonból meg talán 1 lesz.

2017. nov. 10. 08:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy leírtad a véleményedet, de mint írtam, számomra a gipszkarton nem számít falnak. Ráadásul nem úgy van, ahogy írod, nincs ilyen különbség.
2017. nov. 11. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor te nagyon okos vagy. De akkor minek kérdezel itt?
2017. nov. 16. 17:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert szeretnék választ kapni. Aki akar, az válaszol. És a választ is lehet kommentelni. Megtettem.
2017. nov. 19. 17:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor csináld Ytong válaszfal téglából.
2017. nov. 19. 17:35
 8/10 A kérdező kommentje:
#7-es: Köszi a tippet. Ytong jól fogja a hangot? Jobban mint pl. Porotherm, vagy tömör kisméretű tégla?
2017. nov. 20. 09:29
 9/10 anonim ***** válasza:
A kisméretű téglánál mindenképpen jobb az Ytong, a Porotherm esetében nem mernék megesküdni. Ilyen jellegű összehasonlításról sehol sem olvastam még. (Ami nem jelenti azt, hogy nem létezik.)
2017. nov. 21. 07:39
 10/10 anonim ***** válasza:
A 10 cm-es Ytong 42-45 dB-t tud, a 15 cm-es hangszigetelő (HM 150 NF+GT) 52 dB-t. A Protherm 10-es 40 dB.
2017. nov. 21. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!