A fürdőszobába való krómozott csőradiátor jobb mint a festett fehér?
Figyelt kérdés
Az ára jóval több,de találtam nagyon jó akciósat,csak nem merem megvenni,mert azt olvastam,hogy a krómozottnak kisebb a hőleadó képessége,és nem túl nagyot birunk betenni a fürdőszobába.Szóval megérné megvenni majdnem a festett áráért?2017. okt. 19. 13:40
1/4 TappancsMancs válasza:
A króm az fém bevonat és a fém szerintem (!) jobban vezeti a hőt mint a festékek, akár zománc akár a szinterezés, nem tudom mivel vonják be a fehéreket. Persze biztos megfelelnek azok is. De ez az én tippem ;)
2/4 anonim válasza:
Hőátadás szempontjából teljesen mindegy, itt az a lényeg, hogy a fürdőben a nagy páratartalom miatt a festékesek elkezdenek rohadni 8-10 év múlva. Mármint ott ahol keveset van szellőztetve a fürdő és állandóan párában áll.
3/4 A kérdező kommentje:
#1es nem jól tudod,a krómozottnak sajnos 80%-os a hőleadási képessége a fehérekhez képest.Ezt több helyen olvastam.És a cső valamint a króm közötti tapapadóanyag miatt.Sehogy sem tudok rájönni,hogy ha nem gazdaságosabb,akkor miért kerül 3x annyiba mint a fehér.Gondoltam,hogy talán rézből van,vagy valami ötvözetből ami nem rozsdásodik,de egy kicsit fogja a mágnes,úgyhogy ez is vas.
2017. okt. 25. 13:33
4/4 anonim válasza:
A kinézet miatt. Szebben csillog. Technikailag nem tud többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!