A fürdőszobában a krómozott csapokat, csaptelepeket hogyan lehet/szabad szépen és kíméletesen megtisztítani a vízkőtől?
Én minden vízköves dolgot, beleértve a vízforralót 20%-os ecet és szódabikarbóna keverékével tisztítok, és gyönyörûen mûködik. Ne lepõdj meg, hogy pezsegni fog, amikor összekevered. Rögtön öntsd/kend fel a kívánt felületre és hagyd rajta dolgozni. Majd néhány óra elteltével mosd át. Ecetszagú lesz a fürdõszoba, amit az én kis családom ki nem állhat, de hamar ki lehet szelõztetni.
A vízforralóban egy éjszakát hagyom állni ezt a keveréket, és reggelre minden vízkövet felmar, úgy, hogy dörzsölnöm sem kell, csak kilöttyinteni és átöblíteni.
3/3 as vagyok. És a legolcsóbb megoldás!
A zseníliás bútorszövetemrõl a gyerek-mancs foltokat is ezzel szoktam fakítani. Sok sikert!
Azért pezseg bazzki, mert a szódabikarbóna lúg az ecet meg sav. Pont akkor semlegesítik egymást, a vbégeredmény egy gyenge ecet.
Olcsóbb ha 10%ost használsz szódabikarbóna nélkül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!