Színezővakolat színe a színkártyán láthatóra vagy a neten találhatóra hasonlít inkább?
Baumit 0396 a választott szín. Ti milyennek látjátok? Színkártyán bézsszerű, kijelzőn pedig vmi szürkés.
Falon lenne jó látni, de eddig nem találtam ilyet.
Csakis a színkártyát vedd figyelembe, mert az konkrétan abból az anyagból lett felvive - jobb esetben.
Remélhetőleg nem egy nyomtatott papírt látsz, hanem a tényleges, valódi vakolatot kenték rá vmilyen lemezre.
A monitort meg felejtsd el, két különböző gépen is totál mást látsz.
Én most kaptam új munkahelyi gépet, hát minden más rajta, mindennek más a színe.
A neten nézett egy egész sor okból sem pontos szín visszaadás. Ha nem profi fotós fotózza a palettát már eleve nem tökéletesen színhelyes. Mondjuk beállítják egy gyárilag azonos számítógépes színkód alapján, az jó lenne. A továbbiakban a monitorok nem kalibráltak, ez alapból így van. Csak egy gyári alapértékre állítják be, de túlszínezett és kontrasztozott. Az internet gammaértéke is alapból 2-es. Nézd meg munkahelyen ahol több különféle monitor is van, hogy megnyitsz azonos képeket és melyiken milyen. Ha érdekel keress rá: monitor kalibrálás.
Amúgy egy példa: az alábbi linken lévő képen a digitális alapszínek vannak sorban, vízszintesen. A középső ahol a Red Green Blue stb van az a függőleges oszlop egyedül a teljesen szaturált (színezett) mező,tőle balra és jobbra már nem tiszta szín hanem fekete és fehér vegyül bele. Na jól van beállítva a monitor szín telítettsége akkor minden mező különválik és főként a középsők sem folynak egybe. Ha középen pár mező azonosan színes akkor a kicsit gyengébb színtelítettségű színek is túl vannak színezve, ezért azonosak az egyedüli max színessel.
Mi Weber színkártyából választottunk egy szürke szint. Direkt nem akartuk a mostanában divatos barack, sárga, barna, krém stb. színeket választani.
A szürke helyett egy halvány orgonalila lett, természetesen a színkártyára rá van írva, hogy a gyártó nem vállal felelősséget arra, hogy másmilyen lesz a szín, mint a kártyán.
Szerintem az lenne a l
Az az igazsag, h a szurke es a lila egy-egy arnyalata kozott olyan vekony vonal van, h talan nincs is.
Egy ismeros szobabutoranal pont ez volt.
Siman lehet, h a hazadat en szurkenek latnam, pedig jo a szemem.
De a szemunk is olyan, mint a monitorok, nem egyformat latunk.
A vilagosabb szemu emberek erzekenyebben reagalnak a fenyre, jobban tagul a pupillajuk, ez epp eleg.
Amugy meg a szurke is divatos... Nekem nagyon nem jon be, olyan, mintha be lenne vakolva, aztan elfogyott volna a penz befejezni. Sok ilyet latok. Lehet, h tenyleg elfogyott? :) v csak divatoznak?
A színkártyán okkersárgának látszott.
Nyilván 10 éve fakult és porosodott az üzletben.
A valóságban frissen rikító citromsárga lett. A feleségem infarktust kapott és sírt. A harlekin katicák imádták, amikor az inváziójuk volt néhány éve.
Kb 5 évig sütötte a nap, mire elviselhetővé tompult. Így mostmár kételyeim vannak, hogy 10 év múlva lesz-e még színe?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!