Mai árral számolva mennyibe kerül egy 100nm-es ház építése?
Nekem csak egy skiccem van, amit magam rajzoltam, ennek már 4 éve, nem ragaszkodom ahhoz az elrendezéshez. A végső ár, amit kb ekkor hallottam: 170-180ft/négyzetméter ár volt.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy netto 102,64 négyzetméteres alapterületű ház 12,46nm es terasszal MOST mennyibe kerülne alapoktól, a legutolsó belső munkálatokig. Tudok-e olyanon spórolni, hogy magam veszem meg az építőanyagot stb stb.?
Amit nagyon szeretnénk, hogy gáz- illetve fatüzelés helyett már levegő-víz hőszivattyú lenne. Ha jól sejtem ennek megvétele és kiépítése valahol 3-3,5 millió ft lenne. Ilyenen nem akarnék spórolni.
Ha kicsit visszaolvasol, sok összeget találsz. Általában 300-350 ezer/m2 áron számolj, vagyis 30-35 millió között. Mivel e-napló, meg ilyenek vannak, nem is lehet nagyon ügyeskedni.
Egyébként abból a 180 ezerből négy éve is nagyon fapados minőség jött volna ki.
"300 ezer alatt putrit lehet építeni, ami 10 éven belül bontható"
Ne haragudj, nem tudom te hol élsz, talán Miami-ban? 500 ezer ft/ négyzetméter áron már igencsak felső kategóriás házat lehet építeni. Csak azokról a néhány, kényelmes ismerősükről (köztük mi) tudok nyilatkozni, akik idén húzták fel a házukat: egyiküknek sem sikerült 270eft fölé menni, pedig igen komoly épületgépészetes házat építette(ü)k fel: többek között 20 centis homlokzati, 35 centis födém 10 centis aljzat és 15 centi lábazati szigetelés lett. Emellett 2 milliós volt csak a hőszivattyú. A lényeg, hogy az általam említett ház mind A++ besorolást kapott, és sehol sincs gyenge pontja a háznak.
A kérdező által említett háznak a 100%-os kulcsrakész állapota nagyjából 27-28 millió forint. Sajnos pont az a méret, ami arányában drágábbra fog kijönni. Persze attól függ mit szeretnének bele: okostégla, 30ezer forintos "romafényes" metchlaki, 1. osztályú dióparketta kizárt. Ennyi pénzért egy nagyjából a középkategória célozható meg. Igen, van olyan vállalkozó, aki azt mondja, hogy 300-320 eft, annak azért kell annyit fizetni, hogy tudja venni a benzint az S65 AMG-be. Tapasztaltból beszélek. Ha van kérdésed írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!