Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Radiátorhoz mekkora cső kell?...

Radiátorhoz mekkora cső kell? soros kötés

Figyelt kérdés
sorosan szeretném kötni a 600x1200 (törölköző szááritó ) -->900x400 22k--> 600x1100 33k-->600x1100 33k ötrétegű csőbe gondolkozom 20 25 ös csőre gondoltam az elég lehet :) dunafer radiátorokat szeretnék köszi előre is a válaszokat :)

2017. szept. 14. 21:05
 1/3 anonim ***** válasza:

A fenti radiátoroknak szükséges vízmennyiséget egy 20x2-es ötrétegű csővel valószínűleg tudod továbbítani.

Lehet persze kisebbel is, de az nagyobb sebességet, a sebesség négyzetével növekvő nyomásesést; nagyobb szivattyút és esetleg zajproblémákat von maga után.

Ami miatt mégsem kötnék sorba ennyi hőleadót az az, hogy ahogy csökken a víz hőmérséklete, úgy kell majd neked egyre nagyobb és nagyobb radiátor, hogy a langyos vízzel is le tudja adni a kívánt teljesítményt. Szóval vagy a fürdőben lesz k. meleg vagy mindenki utána fázni fog, hacsak nem teszel sokkal nagyobb hőleadókat a végére.

Én a törölközőszárítót és a fürdőszobai radiátort kötném csak sorba, a többiek megérdemelnek egy saját vezetékpárt. Ezzel együtt valószínűleg olcsóbb lesz, mint nagyobb radiátorokat vásárolni.

2017. szept. 15. 09:36
 2/3 Salk Balázs ***** válasza:
20-as cső elegendő, gázfűtés esetén thermo szelepekkel.
2017. szept. 18. 07:56
 3/3 A kérdező kommentje:
értem köszönöma válasokat én 20 25 ös csőre gndoltam csak sorba tudom mivel fal horonyba tudom csak elvinni :( igy csak sorba tudom kotni sajnos
2017. szept. 19. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!