Házat akarok! Milyen engedélyek kellenek? OSB-lapból stb, kell rá építési engedély?
Egy kisvárosban ahol nem túl nagy az élet, a város szélén van egy üres portám, oda szeretnék építeni egy fa szerkezetű házat.
Valahogy így nézne ki? Erre milyen engedélyeket szükségem beszereznem?
Szerintem egész pofásan nézne ki, hogy tudnám ezt megoldani?
1 Millió 350E forint? Egy olyan házért ami el se készült?
Mekkora lehuzások vannak ebbe az országba. Annyi pénzből én ezt a házat szinte össze tudnám rakni, de a felét simán összehozom. Én honnan tudják hogy megcsináltam, mondtam kint van a határba. Meg ültettek a ház elé fákat hogy takarja, akkor max titokba tartanám. Szomszéd faluba a kisebbség is gondolt egyet és épitett vájogból egy házat, még mai napig laknak benne, és a rendőrség nem szólt semmit se.
Eddig csak simán dilinek gondoltalak, de most megvilágosodtam, hogy csak szórakozol! ... bár ez utóbbi nem zárja ki az előbbit!
De akkor még ha idén nem is, jövőre belevágok. Addig még gyűjtök hozzá jó sok pénzt. Akkor most szeptemberbe szerzek fákat és a porta köré ültettek jó párat, lesz árnyék és takarja a felépült házat is. Szenyvízet feketemunkással be tudnám kötetni? Áramot is be lehet kötni feketén?
Hát igazat megvallva így kicsit csalódtam, az a 1,3 millió engedélyekért rengeteg pénz. Meg még a fűtés volna kérdésed, árammal túl drága volna. Kandallót meg nem tudom hogy kell csinálni, se baj majd megnézzem netten hogyan építik.
Hogy ne majd pont az a elhagyatott részt nézzik. És honnan tudják a műhöld felvételt nézők hogy engedély nélkül épült?
Üldözési mániád van, De idén ha elültettem a fákat jövőre már elég sokat nőnek majd. Én amit megépítik nem fogom visszabontani az fix! Azért csinálom hogy lakjak benne, ha lebontom hol fogok aludni? Hát a kerítést is fel kell akkor tunningolni hogy ne tudjanak/akarjanak bejönni. Sima Drót kerítés van, annak a tetejére szögesdrót kéne venni. Esetleg taposó aknát eldugni pár helyre. Önvédelem is fontos szerinte, Tömör beton kerítés mennyiből jönne ki? Olyan 3 méter magas kéne legalább.
Mit toltam túl? Na haljak meg, ha megcsinálom elsőnek a vastag kerítést,fával beültettem kerítésen kivül mondja már meg valaki van mögötte egy ház. Akkor nem csinálok olyan magasat, nem lesz tetőtér tér csak 3 méter magas lesz.
De komolyan, még a drot kíritésre is lehetne venni nádat. Mellé veszek valami olyat fát ami isszonyat gyorsan nő.
És ha valakit lefizetek hogy adjon,szerezzen kamu papírokat?
Kedves kérdező!
Én is hasonló házat építettem, kijött az egész 1,8 millióból, és elég jól néz ki belül.
Semmiféle engedélyt nem kértem, minek?
A szakmunkákat feketén oldattam meg helyi emberekkel.
A tetőn 10 mm OSB lap van, semmi baja nem lesz az esőtől, nylon sem kell rá.
NE HIGGY a válaszolóknak, csak irigyek ránk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!