Házat akarok! Milyen engedélyek kellenek? OSB-lapból stb, kell rá építési engedély?
Egy kisvárosban ahol nem túl nagy az élet, a város szélén van egy üres portám, oda szeretnék építeni egy fa szerkezetű házat.
Valahogy így nézne ki? Erre milyen engedélyeket szükségem beszereznem?
Szerintem egész pofásan nézne ki, hogy tudnám ezt megoldani?
??? Az meg ki?
Na a kérdésre kérnék választ.
Kérj ki elsőnek 1 beépítési előírást. Majd keress meg egy építészt.
Nem engedély kell, e-napló nyitásával + tervek feltöltésével kezdhetsz építkezni. Kell Fmv, generálkivitelező és/vagy műszaki ellenőr. Meg sok, sok pénz.
Akkor miért tettél fel kérdést?
Én majd tudok hogy kell. A én portámon azt csinálok amit én akarok!!! Senkinek semmi köze hozzá
Hát akkor hajrá!!! :DDDDD
ez az, ez kell ma!
Képeket majd dobj légyszi, én is akarok ilyet!
Na úgy akarom hogy gerenda,arra rászögelem forum az osb lemezt közé 10-15 cm szigetelés megy. Az a olcsó üveggyapot vagy mi, utána megint osb lap, osb lapra gipszkarton és kész is a bentje. Hőszigetelt ablak és persze padlás tér is be lenne épitve lakhatóra. Alul volna laminált padló akkár az emeleten. Én ezt elterveztem, csak a villanyszerelő kell hogy be kösse az áramot :D
Valahogy így tudom elképzelni, vagy kicsit gagyibbul :D
De kajak brutál házat raknál össze. Igaz biztos volna váratlan kiadás. Alul volna egy nagy napalli, előtér, fürdő, wc, és egy konyha. Felül meg ilyen napalli alvós vegyes cucckombó. Csak a legnagyobb probléma ez a engedély, megépíteném az állom otthonom. Mert idehaza semmit se lehet csinálni, nyilván gerendából is a legvastagabbat választanám hogy jó strapa bíró legyen. Biztonsgára adni kell, hát na az a első. 15X15 gerenda már elég lenne. De majd ha érdekel lerajzolom paintba elől nézzetből hogy nézne ki.
"hogy tudnám ezt megoldani?"
"Én majd tudok hogy kell."
Most van kérdés vagy nincs kérdés?
Tervezés 800ezer,
Fmv 300ezer,
Műszaki ellenőr 250ezer,
Ezek nélkül a büntetés, megfizethetetlen.
Minden másra ott a MasterCard.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!