Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Felszedett linóleum után...

Felszedett linóleum után maradt ragasztófoltokat hogyan lehet eltávolítani a betonról?

Figyelt kérdés

Oldószer alapú garázsfestékkel szeretnénk lefesteni a helyiség betonpadlóját. Korábban linóleum volt rajta, ami fel lett szedve. Azonban az alatta levő ragasztó jórészt még ott maradt, amit el kellene távolítani.

Ez egy néhány helyen világos okkersárga, máshol szürkés-barnás színű ragasztó (lehet, hogy nem is egyfajta?) Puha, leginkább a szilikon tömítésre emlékeztető állagú. Hőlégfúvó hatására szinte semmi nem történik vele, talán picit puhább lesz. Spaklival nagyon nehezen, és nem is teljesen lehet felszedni.

2017. aug. 17. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Gázperzselő (disznóperzselő) + spakli, kaparó.
2017. aug. 17. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
a gázlángot nem ajánlom, meg lehet égetni vele a betont, aztán jól felpattogzik. Amúgy nekem sincs nagy ötletem. Talán elektromos hántoló, bár nagyobb felületen eléggé időigényes.
2017. aug. 18. 11:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Egyetértek a második válaszolóval: én sem lángolnám a betont, mert még kiég a teteje és pattog, porlik. Egyébként, közelebbről megnézve, nekem úgy tűnik, hogy Padlopon, vagy valami hasonló kiegyenlítő van a padlón, azt meg még inkább tönkreteheti a láng.

Spaklival leszedni egy rémálom. Jelenleg sarokcsiszolóval és lamellás csiszolókoronggal nyúzom. Ez már jobb, de még így is lassú és iszonyatosan porol. Ráadásul, attól tartok, hogy nem úszom meg, hogy utána még egy 3 mm aljzatkiegyenlítést is csináljak :-(

2017. aug. 20. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Lánggal is lehet csínján bánni, nem kell szénné égetni az anyagot. Egy komolyabb hőlégfúvó is megoldás lehet, de azt azért nem javaslom, mert csiga lassú a lángszóróhoz képest. A hőközlés lényege, hogy annyira megpuhuljon az anyag, hogy spaklival könnyen leszedhető legyen. Pont így működik a festékeltávolítás is. Nem kell leégetni a festéket, csak annyira felpuhítani hogy a kötőgyanta szétessen. Úgy látom a tanáccsal már elkéstem, mert már végeztél, és sajnos az aljzatjavítást sem tudtad megúszni. Talán annyi az aljzatjavításhoz, hogy a legegyszerűbb módja a portalanítás utáni kötőhíd, és egy fullflexi ragasztóval glettelés. Sokan a padloponra esküsznek, de van amikor számít az az 1-2 cm is, és az is felpukkan ha rossz az alap.
2017. aug. 21. 13:10
 5/5 anonim válasza:
Fel lehet marni géppel.
2023. jan. 31. 03:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!