Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » PVC (linóleum) lerakásnál...

PVC (linóleum) lerakásnál púposodás- hogy tudom megszüntetni?

Figyelt kérdés
Anyagi okok miatt saját kezűleg linóleumoztam le az előszobát. Először csináltam ilyet, elég jó lett - egy szépséghibát kivéve: mikor leragasztottam,nagyon szépen nézett ki, de pár óra múlva egy fél méteres területen púpos, hullámos lett a PVC, ami nagyon elszomorított. Palmatex-el ragasztottam le,nagyon ügyeltem rá, hogy légmentes legyen. Hiába lapogatom, csak egy kicsit javult. Egy fél napja történt a ragasztás. Van valami praktika kiegyenesíteni? Vagy magától fog még simulni?

2017. júl. 2. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Magatol mar nem fog lesimulni, ezt sajnos elrontottad. Meg lehet probalni kiszurni a legholyagot, es valami nehezzel lenyomni a pupokat, de ha fel meteres teruleten van, akkor ez nem lesz egyszeru...
2017. júl. 2. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Gondolom túl gyorsan ragasztottad le.

Az ilyent fel szokták vágni, hogy alatta ismét le lehessen ragasztani(vágsz egy csíkot mintha toldás lenne). Vagy felszeded egy részét és ismételsz. de várd meg amíg a pálmatex már nem folyik, hanem csak ragacsos, akkor kell összenyomni a felületeket.

2017. júl. 2. 19:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Légmentes volt, de nem vártad meg a palmatex lemattulását így az begőzölt. Szúrd ki, nyomd ki a gázt majd tedd rá a Révai összest és jó lesz.
2017. júl. 2. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A ragasztó gőzei nyomták fel, mert nem vártad meg míg szárazabb lett. Szúrd ki a puklit, nyomkodd ki a levegőt, majd tegyél rá valami sima, nehéz tárgyat! Súlyos albumokat, vagy egy kisebb asztalt lapjával lefelé. Hagyd rajta egy napig és jó lesz.
2017. júl. 2. 20:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a kommenteket, nagyon hasznos volt! Kiszúrtam tűvel a púpokat, ráraktam éjjelre egy asztalt fordítva - és nagyon szép lett a végeredmény,szinte tökéletes - pedig tiszta hullám volt! :)))))

Mindenkinek megy a zöld kéz!

2017. júl. 3. 14:22
 6/7 anonim válasza:
Ez a baj a Palmatex-el... Inkább akril bázisú kimondottan PVC-burkolat ragasztót kell használni. Sokkal egyszerűbben lehet ragasztani és árban is jobb. Pl a Mavibond Márkaboltban a D3 vízállóságú Acrylin-L PVC-Burkolat ragasztója 6kg - kb 5000 Ft..
2018. febr. 15. 15:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Később rájöttem, a Pálmatex nem jó a linóleumra - ami tényleg jó , a Diego saját márkás ragasztója. Ettől sem púpos, sem besárgult nem lesz.
2018. febr. 28. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!