Mennyibe kerül egy központifűtés kiépítése?
Egy-két millióból meglehet.
Az 5 rétegő csövet végigvésni a falban vagy padló alatt elvezetni nem lesz kis munka.
Szerintem közelebb lesz a 2 millióhoz, mint az egyhez. Egy kazán kéménnyel együtt fél millió.
Ajánlom, hogy béreljetek egy falhoronymarót, s azzal sokkal könnyebben meg lehet csinálni a dolgot.
"Szerintem közelebb lesz a 2 millióhoz, mint az egyhez. Egy kazán kéménnyel együtt fél millió."
Persze, nem szó szerint értettem. Egy-két = néhány, így is írhattam volna.
Nálunk 6 éve volt kazáncsere. A fűtési rendszer megvolt hozzá se kellett nyúlni. Régi kazán le, új fel + egy kis "barkácsolás" a bekötéseknél. Igaz nem a legolcsóbb kazánt választottuk, de csak ez épphogy megállt 400-ból...
Kértem árajánlatot. Vélemény? Ja ez csak a kazáncsere radiátor nélkül.Szia!
Egy gázterv kb.40000ft
A kazán 290000 ft
Füstgáz elvezetés kb.100000ft
A kazán bekötéséhez szükséges anyagok, mágneses iszapcsapda, vízlágyító, golyóscsapok, stb. kb 120.000 ft, fűtésrendszer átmosatásához szükséges vegyszer kb. 20.000 ft, munkadíjak: fűtési rendszer mosatás: kb.60.000 ft, gázkazán fűtés és víz oldali rákötése kb. 40.000 ft, gázkazán csere, gázvezeték és kémény szerelés: 160.000 ft+áfa, garanciális beüzemelés: 39.000 ft. Ha szükséges mérőóra le és felszerelése: 28.000 ft
Hatósági nyomáspróba és gáz átadás: 40.000 ft, villanyszerelés: EPH jegyzőkönyvvel: kb. 50.000 ft.
Látatlanban kb. ezek a költségek várhatóak.
A kazán és a tartozékaira reális ez az ár.
A sallangokat sokallom. Nálunk pl nem mostak semmit, nem kellett vízlágyító mag iszapcsapda és hasonlók. Egy visszaöblíthető vízszűrő van a kazán előtt, azt évente megnézem, nem trutyis-e nagyon. És ennyi. Pedig nálunk is 30 éves a rendszer és az új kazán is 6 éve vígan, hibátlanul működik.
A hivatalos beüzemelés kemény 12.000Ft volt. Pedig egy Wolf kazánról beszélünk nem valami gagyi török típusról. El nem tudom képzelni milyen kazánhoz kérnek el érte 40.000-et. Nálunk a 12.000-ben benne volt a "villanyszerelés" is. Ez kb azt takarta hogy a kazán villásdugóját bedugták a konnektorba és a termosztátot valamint a kültéri hőmérséklet érzékelőt bekötötték.
Szóval ezeket a mellékes költségeket sokkalom egy kicsit,
Nálunk a kazán, a füstgázcsatlakozáshoz egy indítóidom, pár egyéb idom, a termosztát, külső érzékelő volt kb amit mi vettünk. A kazáncsere munkadíja 120.000Ft volt, ami tartalmazta a csapok és az említett vízszűrő árát is. És persze a mellékes adminisztrációs költségek. Na meg a tortúrák, hogy átvegye a gázszolgáltató, kéményseprő, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!