Kőporozás, vagy festés?
Mindegy!
A hőszigetelést nem vakoljuk le, így a kőporozás fel sem merülhet.
A festés nem ad elegendő védelmet, nem elég rugalmas. Össze fog repedezni, a repedéseken bemegy a víz, makd télen lefagy.
3
"A hőszigetelést nem vakoljuk le"
Dehogynem. Miért ne tennénk.
A festett összerepedezik?
Be van üveghálózva, nem repedezik az.
5
Vegyél vissza. Nem hinném, hogy valaha is tudnál olyat csinálni mint én.
Mondjuk ezt a "hőszigetelést nem vakoljuk le" dolgot én se értem :D és akkor nem lehet kőporozni,tehát fogom azt lefestem a nikecelt,vagy mi? :D
Mi lenikeceleztük,lehálóztuk ilyen vakoló/nikecelragasztó anyaggal,és szépen áthúztuk még egy réteg vakolóanyaggal. Úgy döntöttük ezt festjük le,nem kőporozunk.
#3 vagyok
Először is barom aki mondja.
A homlokzati hőszigetelést tapaszoljuk és nem vakoljuk. Tehát itt fogalomzavar van. A tapaszba helyezzük el az üvegszövet hálót. Ezt a felületet lehet színes fedőréteggel ellátni, vakolni pl. vödrös vékonyvakolattal, zsákos vêkonyvakolattal. Csak festeni nem ajánlott. Hogy miért? Mert nem ad elég védelmet hosszú távon. A festékeknek kicsi a rugalmassága, kisebb, mint az alatta lévő tapaszé. A mozgásokat csökkentjük ugyan az üvegszövettel, de még így is jelentősek. Pl. a nyári melegben a felület 60 fokea felmelegszik, majd hirtelen jön egy 20 fokos eső.
A kőporozásról: csak szemcsevastagságban feldolgozott, kimondottan hőszigetelésre feldolgozható dörzsölt vakolat vihető fel. Hagyományos nemesvakolat és szórt nemesvakolat nem. A hagyományos vakolatoknak szükségük van egy jól nedvszívó alapfelületre. A tapasz nem ilyen, az kimondottan víztaszító felületű.
Te vagy fogalomzavarba. Nem azt mondtam,hogy a hőszigetelést felvakoljuk,hanem azt,hogy azt vakoljuk le. A kettő nem ugyanaz. És most itt okoskodhatsz,hogy jaj,nem mert a hálóra húzzuk rá a vakolóréteget. És?Minden józan paraszti ésszel megáldott ember azt mondja,hogy a hőszigetelést vakoljuk le. Nekem kicsit ez olyan okoskodós, kötekedős dolognak tűnik.
Elméletileg kifejezetten kültéri fal, hőszigetelés utáni festésére vettünk festéket. Igen,tudom,nem a hőszigetelést festjük,nem is a hálót,hanem a hálóra ráhúzott vakolóréteget -.-'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!