Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Csok 10 millió vissza nem...

Száko Alexandra kérdése:

Csok 10 millió vissza nem térítendő támogatásból fel lehet építeni egy házat?

Figyelt kérdés
Csak a vissza nem térítendő támogatásból szeretnék gazdálkodni, telkem van ahova fel lehet építeni kell e önerő hozzá?és menyi?építhetjűk mi is? Mert a párom kőműves.

2017. aug. 1. 18:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, a saját két kezeddel te nem csinálhatsz semmit..ez nekik az üzlet benne hogy mindenhez hitelesített szakembereket kell hívnod, jópénzért. A megadott feltételeknek megfelelő, új építésű házat mindennel együtt én azt mondom 18-20 millió alatt esélytelen kihozni, és akkor még alsó-közép kategóriás anyagokkal számoltam és azzal hogy a rokonság el tud jönni a mesterek keze alá dolgozni(már amelyik hagyja, van aki csak saját embereivel hajlandó dolgozni jogosan, hiszen csak arra vállal garanciát)
2017. aug. 2. 11:00
 12/18 anonim ***** válasza:
Te szegény, nem kapsz csak úgy ingyé egy új családi házat? Kegyetlen veled az élet.
2017. aug. 2. 13:04
 13/18 A kérdező kommentje:
Ezt tudom.de mondja már meg nekem aki havi 150.000 fizubol tud félre rakni?,úgy hogy semmi segítség. Még annyiban sem hogy a gyerekre figyeljenek 2 órát. Azt megértem hogy jó az apa, anya, apos, anyós,segít meg rokonok stb. De nekem nincs ilyen!
2017. aug. 3. 10:54
 14/18 anonim ***** válasza:

13

És akkor ezért neked járna egy új családi ház?

Csapj az asztalra keményen, követelj.

2017. aug. 3. 11:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Párod kőműves és kettőtöknek összesen 150 ezer a fizuja? Kőműves ismerőseim egymaguk többet visznek haza egy rossz hónapban.

Mikor mi lakásra gyűjtöttünk a párommal, mindketten két helyen dolgoztunk, ő munka után ment maszekolni, hétvégén másodállásba, én pedig a hét 5 napján bébiszitterkedtem munka után. Így még havi 200.000-250.000 meg tudtuk toldani a megtakarításunkat havonta. Nehéz három év volt, de megérte szerintünk.

2017. aug. 3. 14:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez megint valami MartinMarcii leszármazott? Esetleg te vagy a neje? Titeket össze kellene pároztatni, hogy 20 év múlva is legyen ilyen hozzátok hasonló, agyalágyult, követelőző kretén, aki azt hiszi, hogy az élet ingyen van, és egy szép reggelen majd egy kormány által finanszirozott házban felébredtek, hogy igen, mi megcsináltuk, mi meg vagyunk az irigyek.

A kérdésedre válaszolva pedig: 100nm es családi ház kulcsrakészen 24-26 millió ft, de szerintem a csók-osnak még ennél is több. Ma itthon kulcsrakészen kihozni egy családi házat 240-300 eft/négyzetméter- Az emlitett össze egy 40nm-es víkendházra volna elég, ha engedné a kormány, ugyanis minimum 90nm-es házat kell épiteni.

2017. aug. 14. 17:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Kedves 10-es Válaszoló remélem még jársz erre! A 65%-ról is kértek utalást és számlákat vagy azt az értékbecslőjük határozta meg,hogy beépítettétek az önerőt?
2018. ápr. 29. 22:38
 18/18 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Igen, értékbecslő határozta meg. De a banknak be kellett mutatni a 65%-os készültségig a számlákat.A 65°%-nak a 70%-át kellett számlával igazolni. Hogy érthető legyek. Adott volt a 27 milliós költségvetés. Ennek a 65%-a 17 és fél millió. Ennek vették a 70%-át így az első utaláshoz be kellett mutatni kb 12 és fél millió számlát.

Egy jó tanács. Pénz nélkül eszedbe ne jusson belevágni. Csak csokból és hitelből lehetetlen. Már eleve az igénylés beadásakor meg kell lennie a teleknek, engedélyeknek, tervrajznak. És aztán még valamennyi önerőt is be kell építeni. Trükközni nem nagyon tudsz, e-napló van, és elég szigorúan veszik.

2018. ápr. 30. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!