Külső hőszigetelést tervezek.10 cm vastag EPS-t hőszigetelő rendszer ragasztanék így lehetséges?
Hello!
Vakolni előtte felesleges és pénzkidobás, az eps táblákat meg így kell ragasztani:
https://www.youtube.com/watch?v=2d63Vy5pmmc
Dübelezni nem kötelező, de ajánlott. Egy jó tanács: ha még nem csináltál ilyent, inkább bízd szakemberre :)
A linkelt videóban 1:04-nél látott "szélek kenése" műveletet én még élőben sosem láttam kőművestől. A mienket is csak 6 pogácsát nyomva kezdték el feltenni a szélek megkenése nélkül. Alánézve végigláttam 6 méteren keresztül.
Na, én visszaszedettem velük, és végül jobbnak láttam, ha telibe kenetem ragasztóval az egész hátlapot.
Van a Mapeinek, de más ragasztó gyártónak is olyan anyaga, amit nem kell dűbelezni előírás szerint. De én sem mertem bevállalni, így a telibe kenés mellett persze dűbelezve is lett.
8 méterig és 6 cm vastagságig nem kötelező dübelezni.
Vakolni csak akkor kell, ha a fal egyenetlenségei 1 cm-t meghaladják. Ennyinél többet már nem szabad ragasztóval "kihozni"
Vakolás után természetesen ajánlott várni legalább egy hónapot /nyáron/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!