Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Raklapokból lehet valahogyan...

Raklapokból lehet valahogyan medencét építeni?

Figyelt kérdés
Láttam már sok olyan videót, amiben time-lapsessel mutatják meg, hogyan építik fel. Könnyűnek tűnik, ráadásul jóval költséghatékonyabb, mint bármilyen más medence megépítése. Van bármi tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Szerintetek hogyan csináljam?

2017. júl. 28. 03:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Na és most jöjjön a dolog lényegi része; tulajdonképpen ma fejeztem be a medenceépítést, 28-án tettem ki ezt a kérdést, még aznap elkezdtem építeni, és mára 31-ére majdnem kész is lett."

Ok! Örülök MartinMarci a medencédnek! Komolyan!

Ha július 28-án tetted ki a kérdést és még aznap elkezdted készíteni akkor miért van 07.27-én készült "félkész" állapotot tükröző képed is feltöltve? (a május 18-i kezdést már nem is firtatom).

Amúgy teljesen "jó" lett, csak nem értem minek a körítés? Reklám?

2017. aug. 1. 16:37
 12/21 A kérdező kommentje:

#11:

Tudod mennyi ideig tart összeállítani az alapot és azt összefurkálni? Kb. 3 óra hossza, a lépésálló hungarocellek felrakásával és a falak ragasztóval való bekenésével együtt. Ráadásul többen csináltuk, nem csak én, volt segítségem is.

Ezzel együtt igen, jó megfigyelő vagy, tényleg májusban csináltam meg ezt a hosszadalmas munkát, utána egy egész hónapon keresztül állt az udvarban.

A 28-ai kezdést pedig véletlenül írtam, mert hogy ha már szőrszálhasogatunk, akkor feketén-fehéren láthatod, hogy július 28-án, 3 óra 17 perckor tettem ki ezt a kérdést, de valószínűleg már veled is megesett, hogy ha éjszakába nyúlóan fent vagy, akkor nem az az érzésed, hogy egy új nap kezdődött. Na pontosan ezért írtam ezt.

A fólia berakása igényel hosszas munkát. A többi szinte semmi.

#9, 10:

Köszi.

Jó a homokszűrős ötlet is.

Azt viszont nem tudom, hogy hogyan kell használni az UV-C germicid lámpát, és miért lehet elhagyni a klórt ha ez már megvan. A víz alá kell rakni, vagy mi?

2017. aug. 1. 17:53
 13/21 anonim ***** válasza:
Elég jó építmény lett, viszont az alapja nem látszik a képeken. Mivel gondolom nem lesz beszedve télen nyáron, figyelj majd oda az esetleges süllyedés jeleire. Még rendesen tömörített vízszintes murvaágyon is előfordul, ha csak simán a földre raktad, akkor nagyobb az esélye. Nem azt mondom, hogy be fog következni feltétlen, de azért csak van súlya a víznek is. Plusz még annyi, hogy legalább a talajjal érintkező raklapokat kezeltétek gombaölövel? Mert félő hogy berohad, és korhadni kezd. Egyébként kívánom hogy ne következzen be, és hosszú évekig élvezhessétek a medencét.
2017. aug. 1. 18:04
 14/21 A kérdező kommentje:

#13:

"az alapja nem látszik a képeken."

Hát leírom milyen volt, mert arról nem készült fénykép, nem tudom már így megmutatni.

Szóval úgy van, hogy kb. a medence kétharmad részéig beton van alatta, a többi része pedig a fűre lett rakva. Ez látszódik az első képen is, ameddig bal oldalt a betont látod, addig van a medence alatt is. De így utólag megnézve nem is kétharmad része az ahol beton van, hanem legalább négyötöd része kb. A süllyedés így is simán bekövetkezhet, ezért úgy szinteztem ki, hogy 3 cm-rel magasabb legyen a víz szintje a fal felőli oldalon, így oda több súly nehezedik, a ház fala meg majd csak elbírja.

"Plusz még annyi, hogy legalább a talajjal érintkező raklapokat kezeltétek gombaölövel?"

Sajnos egyáltalán nem kezeltük gombaölővel a raklapokat, de most már mindegy :-) Remélem nem rohadnak gyorsan el.

"Egyébként kívánom hogy ne következzen be, és hosszú évekig élvezhessétek a medencét."

Köszi :-)

2017. aug. 1. 22:23
 15/21 anonim ***** válasza:

Az UV-C germicid, azaz csíraölő lámpa egy olyan eszköz, amelyet a vízforgató rendszerbe kötünk a homokszűrő elé, szívóágba, alapesetben egyszerű bilincsekkel, majd biztosítjuk az áramellátását (konnektor). Ez tulajdonképpen egy cső, benne egy kvarcüvegbe helyezett UV-C sugárzást kibocsátó speciális izzó, mely a csövön áthaladó vizet megvilágítja. Az UV sugarak legkegyetlenebbje a C típusú. A napsugár is tartalmazza, de szerencsére a földfelszínt nem éri el, egyébként minden életet kipusztítana a bolygón. Mesterségesen tudjuk reprodukálni és egy zárt csőben a külvilágra veszélytelen, ám a készüléken átfolyó vízben minden élő anyagnak roncsolja a DNS-ét, így az algáét is, ami utána nem tud szaporodni. Úgy is mondjuk, hogy sterilizálja, csírátlanítja a vizet. A bekötése teljesen egyszerű, 32-es vagy 38-as gégecső csatlakozása van, szétvágod a csövet, beilleszted, bilincsezed és kész. Két fajta van belőle, az egyik a direkt úszómedencékbe való és a kerti tavakba való. Nekünk otthonra bőven elegendő az utóbbi, ami jóval olcsóbb. A te vízmennyiségedhez elegendő egy 18 Wattos készülék is, amit ma már Magyarországon is lehet kapni, én még a német Ebayről vettem egy 55 Wattosat, de én 30 köbmétert kezelek. Szerettem volna belinkelni a magyar üzletet, de valamiért nem működik az oldaluk, remélem csak időleges a szünet. Árban kb. ugyanott van, ha Németországból rendeled, mintha itthonról veszed, nagyságrendileg olyan 80 euró szállítással. Hogy miért csodálatos ez az eszköz? Mivel minden algát, baktériumot, élő szervezetet roncsol, ami átmegy rajta, ezért azt már nem kell klórral pusztítani! Ha jó a víz PH-ja, gyakorlatilag nem kell többé vegyszert vásárolnod, nem kell a gyerekedet klóros vízben fürdetni és mégis kristálytiszta a víz. Mert a víznek nem kéknek kell lennie,(az a fólia dolga) hanem tisztának, átlátszónak, kórokozóktól mentesnek. Szóval a kezdeti 80 eurós beruházás után még pénzt is spórolsz a vegyszerek elhagyásával és a család egészségének is jót tesz a klórmentesség. Azt azért hozzá kell tennem az igazság kedvéért, hogy a medencékben mindig van valamennyi pangó víz, amit a szűrő nem tud megforgatni, ezért egy 200gr-os multi tablettát ajánlatos úszó adagolóban a vízben tartani, aztán fürdéskor ki lehet venni. Szóval kb. TIZEDÉRE csökkenthetjük a vegyszer adagolást a germicid lámpa segítségével és csak a biztonság kedvéért adagoljuk a korábban szükséges mennyiség töredékét. 15 éve medencézek, hidd el nekem, ez a germicid lámpa egy áldás! A homokszűrővel (időzítő kapcsolóval automatizálva) együtt akár két hétre is otthagyhatom a medencét, úgy, hogy biztosan nem lesz algás, legfeljebb ha belehullott valami, azt kell kiporszívózni, de ez már függ a takarástól is. Mert az sokat segít, ha használaton kívül tudod takarni.

Arra figyelj, nehogy rád sózzanak profi medencébe való UV-C filtert, mert az már 100 ezres kategória. Annyiban tudnak többet, hogy a vizet spirál csatornán keresztül vezetik benne, így megnövelve a bevilágítás időtartamát valamint nyomó ágba is beköthető, mert nagyobb víznyomásra vannak tervezve. De otthoni medencében simán megvagyunk a kerti tavival is. Szezon végén érdemes karbantartani, kvarcüveget vízkőteleníteni. Idővel az izzó teljesítménye gyengül, de lehet cserélni, viszonylag olcsón (10 euró). Azt írják 8000 óra után cseréljünk de én pl. 4000 után kicserélem majd, csak még az elmúlt 3 évben nem értem el a 4 ezer órát.

2017. aug. 1. 22:37
 16/21 A kérdező kommentje:

#15:

Köszi, így már mindent értek.

Sajnos én sem találtam sehol olyan oldalt, ahol lehetne vásárolni, pedig jól hangzik. Tök jó lenne, ha a víz nem lenne olyan klórszagú.

Egyébként van multi tabletta a vízben, plusz mellé egy kis klórtabletta, bár a multi tablettában elvileg van algaölő, klór és PH-stabilizátor is. Ennek ellenére amikor leellenőriztem a csíkkal, csak a PH volt rendben. A többiből még raknom kellett bele.

Ha találsz véletlenül olyan oldalt, ahol lehet kapni ezt a tavi 18 Wattos UV-C germicid lámpát, akkor szólj már légyszi.

2017. aug. 2. 01:00
 17/21 anonim ***** válasza:

Itt van egy magyarországi link, egy konkrét termékkel, de nézz körül, ha találsz neked jobban tetszőt, akkor válaszd azt. (Nem vagyok érdekelt az üzletben, ha külföldről, vagy más boltból vásárolsz, nekem mindegy, csak a segítő szándék vezet):

[link]

2017. aug. 2. 07:16
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2017. aug. 2. 19:30
 19/21 apababa ***** válasza:
100%
Valóban szép lett , jó kivitelezés . Éppen ezt irtam legelöször ha már megadod a modját! Gyakorlatilag a raklap maradt a leggyengébb láncszem , csak a betonozást spóroltad meg. Ha még ki is csemézted volna és vizszüröt is betettél volna egy gyári medencéd lenne.
2017. aug. 14. 09:03
 20/21 apababa ***** válasza:
100%
Tényleg nem sértésből, de igy csak egy elegáns esővizgyüjtő, amiben már egy hét után opálos a víz.
2017. aug. 14. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!