Mivel lehet a legjobban a nikecellt fához ragasztani? (többi lent)
Lehet nem ez a szakszerű szigetelés megoldása!
Leírnád pontosan, hogy hogyan is szeretnéd a rétegrendet kialakítani. (mondjuk kívülről befelé).
Akkor többet tudnánk segíteni.
sok sikert a padlástér dunsztoláshoz, majd írd meg hogy télen mi lett a végeredmény.
amit a kérdésben leírtál, az minden csak nem szakszerű.
Ez így nagyon kókány.
A "hungarocell ragasztó" neve valójában ágyazó habarcs. Tehát nem ragaszt. Ágyaz. Azaz nem fogja a fellépőerőhatásokat sokáig bírni. Ezért kel homlokzaton is beütődűbellel rögzíteni...
A lécezés alatt pára áteresztő fólia legyen. Ez a tetőhélyalásról csepegő vizet nem engedi a szigetelésbe jutni.
A "hungarocell", bár sokan nemtudják, de rengeteg vizet képes fel venni. Tehát fólia hiányában át fog nedvesedni. Az nagyon nem tesz jót a hőszigetelésnek.
Régi cserép tetőfedésen sok fény szűrődik át. Ezért idővel a " nikecell" elporlad.
Akkor hogyan kellene ezt jól csinálni?
A tető rétegrendje kívülről befelé: zsindely, bitumenes lap (lehet h nem ez a neve, d egy fekete 100% vízzáró lap a zsindely alatt), falécek, - na és akkor itt jönne az amiről írtam. Persze lehet h nem pontosan jól tudom h mit kell csinálni, d még régebben a saját szememmel láttam (csak akkor még nem érdekelt a téma és nem mentem oda kérdezősködni) ahogy egy kőműves vállalkozó a saját házát is "így" szigeteli a tetőtérben, akkor gondolom olyan rossz nem lehet... ?
és persze a nikecellt a felrakás után követné a 15 cm kőzetgyapot azt pedig alu v fa váz fogná végül oda, ugyh ne kell "örökké tartania" a ragasztónak, majd fogja a többi.
Akkor belülről írom kifelé.
-Gipszkarton burkolat
-Párazáró fólia
-Fém(fa) váz
-Lécváz + közötte kőzetgyapot hőszigetelés
-Szarufa + közötte kőzetgyapot hőszigetelés Ha így csinálod a két hőszigetelés fektetési iránya merőleges lesz ezáltal csak pontszerű lesz a hőhidad)
-Páraáteresztő fólia
-Ellenléc (kiszellőztetett réteg)
-OSb (deszkázat)
-Alátétlemez (ez az amit írtál)
-Zsindely
Ez az a megoldás amit otthon Te is meg tudsz (jobb-rosszabb módon) csinálni.
Lehet javasolni fújt szigetelést (PU, Cellulóz, stb) de azokhoz szakember kell.
Mondjuk ehhez is az illene, de....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!