Milyen házat épitsek? (tégla, fa, konténer)
Olcsón hozzájutottam egy telekhez. Szeretnék rá épiteni egy kis nyaraló szerűséget 35-40 m2 méretben.
Láttam rengeteg féle módon lehet házat épiteni.
PL.: tégla, fa, vájog, szupervájug, konténer, előreszerelt elemekből stb...
A lehető leg egyszerűbb és olcsóbb módszerre lennék kiváncsi.
Olyan kéne ami nem feltétlenül engedély köteles vagy csak minimális papirozás kell hozzá, mert még az sem biztos hogy beépithető a telek. Ebben az esetben van rá múd hogy szerszámtárolónak jelentsek be egy 6x6m es épitményt?
Gondolom egy beton alap mindenképpen kell. A tetőnek jó akár kátránypapir is vagy ha tudtok olcsóbbat az is érdekelne.
Nem egész évben szeretnék ott lenni de télen nyárn lakhatónak kell lennie. A lényeg pedig hogy minél olcsóbb és minél kevesebb engedély kelljen hozzá.
A válaszokat előre köszönöm.
Én örököltem egy 10ha legelőt erdővel körülvéve, gyönyörű helyen, nyaralót akartam, engedélyt is kaptam volna, meg pénz is lett volna, de szembesültem a ténnyel, hogy komplett erdőirtás kellene, hogy építkezés lehessen... arról nem is beszélve, hogy az áramot is önköltségen kellett volna odahozni... és mikor egyszer kint voltam, megvilágosodtam, hogy pont azért szeretem azt a helyet, mert csak én vagyok ott elzárva a külvilágtól... így döntöttem a jurta mellett, megfelelő szigetelésel télen is el lehet érni a kellemes 20-25fokot...
5méter sugarú, feleségemmel és 2 gyerekkel kényelmesen elférünk, de egyedül szeretek ottlenni igazán...
Később kezdtek vonzani az ősi építkezési technikák, azóta a telkemen szétszortan már van 3 veremházam, így 3 haverom és családjával szoktunk közös nyári pihenéseket tartani... nem messze van egy tó pecázni is tudunk :)
Tervezem, hogy ha megélem és a gyerek átveszi a vállalkozásom, akkor teljesen kiköltözöm majd :)
Kedves 1-es, belinkelnéd, hogy hol van 36 m2-es faház 100ezerért, mert azonnal veszek hármat.
Még a négyzetméter ára is több!
Íme:
Kedves Kérdező!
Valakitől azt hallottam, hogy a szendvicspanel anyagilag nagyon kedvező építkezés, különösen, mert már alapból szigetelve van.
Ha te csinálsz egy ekkorát OSB-ből (két sorosan, közé szigetelés) sem jössz ki olcsóbban, ha mindent beleszámolunk.
Ha csak nyaralni kell, miért nem veszel mobilházat, abban még a bútor is benne van és ha már nem kell, eladod?
Kedves 3-as!
A következőt írtam: "...használtan ebben a méretben pár 100'000-ből..."
Használtan. Azaz nem új. Pár 100'000-ből. Azaz nem 100'000-ért, de kettőért már van. Háromért már válogathatsz is.
Kéretik figyelmesebben olvasni, és a leírtakat értelmezni!
Kedves 7-es!
A "pár" szó valóban elkerülte a figyelmemet, bocsánat!
Én a tavalyi évet pont ilyen keresgéléssel töltöttem, valóban voltak bontott elemek, de ezek csak elméletben olcsók, mert zömében ócskák.
Az egyes elemek 30ezer körül vannak, mire egy 6x6-ost összeraksz, 700ezer +ajtók ablakok, de akkor válogattad az elemeket.
Nekem bontott anyagból tavaly egy 25m2-est alappal, tetővel, ajtóval, 4 ablakkal, de belső válaszfalak és közmű kialakítások nélkül közel 1millióért akartak összehozni ... és ezt volt a legolcsóbb.
Kértem árajánlatot 20 m2-esre, ilyen anyagból
Hoppá, elszállt!
... az 150ezerrel lett volna olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!