Emeleti terasz meglévő járólapjára hogyan rakhatok másik járólapot bontás nélkül?
Kopogtasd meg a lapokat. Ha van amelyiknél kongó hangot hallasz, ott biztosan fel kell szedni, a többi maradhat.
Ahol felszedted, azokat vissza is lehet ragasztani.
Bár nem írod, hogy kellene-e vízszigetelni, én javaslom. A folyamat akkor ez lenne: vízszigetelés kétkomponensű cementbázisú anyaggal, ragasztás flexibilis csemperagasztóval. Majd fugázás. Semmi más anyagot nem kell kenegetni sehova. Mélyalapozót különösen ne.
Ha az alap mozog akkor felejtős a ráburkolás,mert hamar fel fog jönni. Lehet töredezett, de nem mozogjon ez nagyon fontos. Amire szükséged van egy jó minőségű tapadóhíd, és minél nagyobb felület. Ha a külső lapok impregnálva lettek, akkor azt ajánlom, hogy a felületet dörzsöld fel valami durva csiszolópapírral és a mielőtt a tapadóhídat felviszed zsírtalaníts le a felületet. A jól megkötött tapadóhíd úgy hozzáköt a felülethez, hogy még lekaparni se lehet. Ha fel tudod kaparni akkor teljesen felesleges a kövezést folytatni. Még egy dolog, minőségi flexibilis csemperagasztó, lehetőleg a tapadóhíddal azonos gyártótól.
Én Mapei vagy Sopro ajánlom.
Üdvözlöm!
Amennyiben külső terasz és valóban mischungba lett lerakva a jelenlegi burkolat, valamint repedés is tarkítja, akkor semmiképp nem javaslom a ráburkolást. Ez csak felesleges pénzkidobás lenne, mert a a mischung egy idő után el fogja engedni a mostani burkolatot, és azzal együtt fog felválni az új. Rengeteg ilyet láttam már. A teraszok burkolása nagy szakértelmet kíván ahhoz, hogy ne csak 1-2 évet bírjon ki az új burkolat. Mindenképpen javaslom, hogy egy szakember végezze a burkolást. Lehet, hogy nagy munka a jelenlegi elbontása és egy új alzatréteg kialakítása, de ha pénzt áldoz rá, akkor mindenképpen megéri jól elkészíteni. További kérdés esetén keressen bizalommal.
Üdvözlettel: Dr. Burkolat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!