Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Létezik olyan megoldás, hogy...

Létezik olyan megoldás, hogy konténerházat beásnak a földbe? Kiváló lenne a hőszigetelése s a telekből se foglal el hasznos területet így.

Figyelt kérdés
2017. jan. 11. 04:23
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Pontosan. Az ablakokat oldották meg a föld alatt. Attól, hogy te nem tudsz róla, még létezik, kár itt kiborulnod.

A szigetelés meg nagyon jó csak ép a ház legdrágább része s akkor még ott van maga a ház is ami más módszerekkel szintén nagyon drága. Nyilván ha valakit felvet a pénz jobb kiköltözni jó környékre (még magasabb telekár) s ott hagyományos építőanyagból építeni a drága házat. de nem mindenki van olyan jó pozícióban mint te, tudod van akinek nincs annyi pénze mint neked. s ne hidd hogy azért mert valaki szegényebb mint te megvetheted s ilyen stílusban kell irkálnod neki ahogy itt megtetted.

2017. jan. 11. 08:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

ertem. tehat a szegeny embereknek joguk van hulyenek lenni.

Koszi. Ma is tanultam valamit.

2017. jan. 11. 08:16
 13/26 anonim ***** válasza:
Ha a hazad a foldbe sullyeszted akkor ugyanugy szigetelni kell, zsenigyerek.
2017. jan. 11. 08:17
 14/26 A kérdező kommentje:

Az ugyanúgy az egy dilettáns hiedelem. Ehhez jelentősen eltérő szigetelési technológia kell.

Csak tudnám miért irkál ilyen magabiztosan, másokat leminősítve az akinek fogalma sincs az egészről.

Gondolkozz már mekkora különbségek vannak a két helyzet között...

2017. jan. 11. 10:55
 15/26 anonim ***** válasza:

Ugyanugy kell ra vagy 20-30 centi szigeteles, hogy ne 10 fok legyen allandoan bent es ne csorogjon a lecsapodott para a falakrol.

Valoban mas technologiat igenyel, mert meg kell oldani a vizszigetelest is.

semmivel sem olcsobb mint csinalni egy 30 centis kulso szigetelest, es akkor nem kell szarakodni az asassal, ablakokkal, szelloztetessel.

2017. jan. 11. 11:03
 16/26 A kérdező kommentje:

:))))))))

Itt súlyos gondok vannak a fejekben. A föld maga a hőszigetelés ebben az esetben. S tájékoztatlak, van egy találmány: fűtés. Ha ez nincs akkor egy általad felvázolt lakásban is hideg lesz akármilyen jól szigeteled, s ép a föld az ami fűti - 10 fokra- , amíg tudja.

Az meg hogy két jelentősen eltérő technológia sőt technológiai rendszer és két jelentősen eltérő építmény össz. ára ugyanannyiba kerül megint csak egy átgondolatlan kötekedés, s nem pedig vélemény nyilvánítás.

Ha egy kicsit is gondolkoznál, rájönnél, hogy egyik esetben pl. van a ház falán külső vakolat, szigetelés, ami komoly pénz, másik esetben pedig se vakolat se szigetelés nincs, hanem csak víz szigetelés. Ami valamivel többe kerül.

De hagyjuk, aki még a föld hőszigetelő hatásával sincs tisztában s azzal sem, hogy a saját házát ép az föld fűti - valamennyire -, ami ellen az én házamat milliókért szigetelné, azzal kár bármiről is beszélni.

Te elve csak kötekedni s becsmérelni s ilyen alapokon vitázni vagy itt, már az is az itteni szabályok megszegése, hogy egyáltalán szóba álltam veled. Aki érvek helyett hasonló stílussal próbál nyomatékot szerezni az érveinek ahogy te teszed azzal amúgy is kár társalogni s hangsúlyozom, itt szabálytalan is. Menj s diskurálj a továbbiakban azokkal, akik a stílusodra vevők.

Amiket itt leírtam, azok nem is neked szólnak, hanem azoknak akik esetleg valamennyire komolyan vennék azt amit írsz.

2017. jan. 11. 11:21
 17/26 A kérdező kommentje:

Aki esetleg komolyan vette volna az írását, az gondolkozzon el az alábbi kijelentésén:

"es akkor nem kell szarakodni az ásással"

Köztudott, hogy minden háznak van alapja, s ehhez bizony ásni kell. Az ásást egy ház esetében sem lehet gazdaságosság miatt megspórolni. Max. itt valamivel mélyebben kell ásni, de ha pincés házhoz hasonlítjuk akkor még ez se igaz.

2017. jan. 11. 11:25
 18/26 anonim ***** válasza:

"A föld maga a hőszigetelés ebben az esetben. S tájékoztatlak, van egy találmány: fűtés. Ha ez nincs akkor egy általad felvázolt lakásban is hideg lesz akármilyen jól szigeteled, s ép a föld az ami fűti - 10 fokra- , amíg tudja. "

Kesz, sotetseg a kobon.

Igen, telen szupi dolog hogy szigetel a fold meg minden, a gond csak az hogy tavasztol oszig meg kifejezetten rossz, mert akkor huti a hazat. Szerinted mennyire komfortos lakni egy teljesen szigeteletlen pinceben? Elarulom, semennyire.

Ezert szigetelik nagyon erosen a mai modern epuletek pinceit, nem azert mert hulyek hanem azert mert tanultak fizikat.

ha egy szigeteletlen vaskontenert leasol a foldbe, akkor abban allandoan annyi fok lesz amennyi a fold homerseklete, ami lehet a 10 fokot sem fogja leerni. Ha lakni akarsz benne, akkor ALLANDOAN futened kell majd, es ezzel egyutt tavasztol oszig folyamatosan folyni fog a falakrol a kondenzalodott paratartalom.

Ha ezt el akarod kerulni akkor kokemenyen leszigeteled, de arban meg nem jarsz akkor jobban mintha egy felszini epulet kulso szigeteleset kellene megepitened.

Az otleted egy butasag, nem veletlen hogy nem csinal ilyet senki.

2017. jan. 11. 11:35
 19/26 A kérdező kommentje:

Eh, még a napenergiás módszerekkel sincs tisztában. És azt se érti meg, hogy van itt egy üzemeltetők által meghatározott társalgási szint, ami alatt szabálytalan.

Mindegy nem vitázom veled tovább. Majd jönnek mások, akik képesek megőrizni a kulturáltság egy bizonyos szintjét ha gyenge lábakon állnak az érveik s valahogy meg kell erősíteni, esetleg feladni. Velünk nem lesz szabálytalan ismereteket cserélni. Te meg csak higgy a nyári energiadömpingben majdnem ingyen fűthető pincédben való fagyoskodásban.

2017. jan. 11. 11:42
 20/26 anonim ***** válasza:

Nekünk volt Börzsönyben egy hegyoldali telkünk.

Azon volt már a vásárláskor egy jó állapotú, de nagyon ronda, 2x4 m-es ruszki híradóskocsi.

A funkciójánál fogva nem voltak rajta ablakok és 10-15 cm-es szigetelt falai voltak.

Mi ezt vastagon bekentük mindenütt kátránnyal (kivéve az elejét, ahol az ajtó volt) és "betoltuk" a hegybe, ezáltal egy pince illúzióját keltette.

Hozzáteszem, nyáron 20-22, télen 16-18 fok volt benne a hőmérséklet, minden rásegítés nélkül.

Jó-jó, tudom, hogy a tiéd egy más kategória, az elgondolásod nem rossz, viszont a nagyságot és a funkciót tekintve, szerintem nem olcsó mulatság, gyakorlatilag ott fogsz tartani anyagilag, mintha valahol olcsóbb házat vennél.

Ha spórolni akarsz a fűtéssel-hűtéssel, vegyél inkább vályogházat.

Lehet, hogy nem voltam elég szakszerű, csak a tapasztalataimat írtam le, azokat sem lakóházzal kapcsolatban, de lehet, hogy használni tudod.(?)

Sok sikert!

2017. jan. 11. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!