Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Tetőtér beépítés mennyibe kerül?

Tetőtér beépítés mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Tudom, a válasz az, hogy rengeteg dologtól függ... :DDD

Tehát a paraméterek a következők:

Adott egy kb. 10x10 méteres kocka családi ház, sátortetővel. A sátortető mind a négy oldalon ugyanolyan, tehát nincs oromfal. A tető cserépfedésű, a gerendák kiváló állapotúak, azonban olyan kicsi a tető dőlésszöge, hogy a szerkezeten változtatni kell. Két eshetőség merült föl bennem: vagy magasabbra építjük kb. 1 méterrel a falakat, és erre jönne rá ugyanez a szerkezet, vagy a tetőszerkezet helyett újat csinálunk: nyeregtetős-oromfalasat és nagyobb dőlésszögűt.

A cél az, hogy fent kialakítsunk kb. 40 m2 hasznos területet: két szobát (egyenként 15, de legalább 12 m2-eseket), egy kis dolgozószobát (~8 m2) és a szükséges előteret a helyiségek ajtaja előtt.

Vizesblokkot nem tervezünk föntre, csak a fűtést és az elektromos áramot kell felvinni. A fűtés gázkazánnal történne, tehát radiátorok a szobában és lent egy gázkazán (az is ezután lenne engedélyeztetve, beszerelve és kiépítve).

Gondolom építész terve és hatósági építési engedély kell hozzá.

A tetőszerkezetbe építendő hőszigetelést jó esetben meg tudjuk oldani máshonnan meglévő anyaggal. A cserepek jó állapotúak, újra fel lehet használni őket.

Szerintetek mindennel együtt kb. mennyibe kerülne?

2016. dec. 28. 21:42
 1/3 anonim ***** válasza:

a tetőszerkezet módosítása engedély köteles, tehát mint írtad kell egy terv és engedély is hozzá.

én akkor már nyeregtetőt csinálnék "parapet fallal", ezt sokkal jobban ki lehet használni hely szempontjából.

szerintem hívj egy ácsot aki megmondja hogy tud e kezdeni valamit az eredeti faszerkezettel, mert az oké hogy kívülről jónak néz ki de lehet hogy belül szétették már a szúvak, és használhatatlan lenne bontás után.

mondom ezt ex ácsként, találkoztam már ilyennel rengetegszer az évek alatt.

lécezést újat kell csinálni mindenképp, akkor már érdemes jobb minőségű tetőfóliát is rakni a párazárás/áteresztés miatt, ez is elég húzós árban.

akkor számolj tetőablakkal is, az sem olcsó.

kulcsra készen kb 4 millió lenne.

kérdés az is hogy a födém miből van...

2016. dec. 28. 23:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok sikert a projekthez!!

Én nem tudok érdemi információval szolgálni, de egy vizesblokk (csap-wc-tusolótálca minimum) nagyon hiányzik innen. (Tudom, hogy írtad, hogy nem akartok.)

2016. dec. 28. 23:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A tetőgerendákat 6 éve nézte építészmérnök, meg azóta is építőipari szaki (bár nem ács). Mindenki dicsérte az állapotát.

A födém vasbeton, más is épített rá szintet vagy tetőteret itt az utcában (ugyanolyan, egyszerre épült házak vannak itt)

A vizesblokk megbonyolítaná (és szerintem meg is drágítaná) a beépítést. Elég kicsi a ház alapterülete, szóval föntről sincs messze a WC, fürdőszoba. Annyi, hogy télen nem meztelenül kell szaladgálni fürdeni és vissza a szobába, hanem köntösben.

Fönt a két szoba a két gyereké lenne. Ha ők kirepülnek, akkor le is zárnánk (nem fűtenénk) telente a tetőszintet. A dolgozószoba is azért hiányzik most, mert nem tudok elvonulni a maszek munkámhoz, hanem nyüzsög körülöttem a kisfiam (majd nemsokára a kislányom is) és így nehéz dolgozni. Ha kettesben maradunk a feleségemmel, untig elég lesz az alsó szint, és ott közel a WC a hálószobához.

2016. dec. 29. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!