Fűthető garázs?
Garázst szeretnék építeni a két kocsinak a ház mögé, oda nyílik ki a hátsóajtó ami egyben a kazánház ajtaja is. Tehát házból be tudsz menni a kazánházba, onnan meg ki hátra az udvarra.
Ezt a részt szeretném beépíteni, egyik oldala nyilván a ház fala lenne az ajtóval, ami nyitva maradna így a meleg ki tudna menni a garázsba.
Gyorsépítésű megoldással akarnám, csináltam már hasonlóakat, de nem szigetelve, amiatt vannak kérdéseim.
Én osb lapra gondoltam, nem tudom 12 vagy 15 milis legyen-e, persze lefestve vízállóság miatt+hőállóság miatt a biztonság kedvéért. A tető majd lemez lesz, de arra gondoltam az oldalait miért ne lehetne ugyanazzal beburkolni. Vagy esetleg az már felesleges?
A váza fa lesz 15-ös gerendákra gondoltam, és belül is lenne osb lap szintén festve, a kettő közé menne a szigetelés. Hungarocel nem lesz jó, mert széteszik az egerek ugye? Akkor bazaltgyapot vagy üveggyapot? Abba nem költöznek bele?
Gondolom valami fólia se ártana ehhez két oldalról.
És ez így mennyire lenne tűrhető szigetelés szempontjából, ér annyit mintha egy téglafal volna?
Gondolkodtam még az osb lap helyett máson, de a deszkázás szerintem nem jobb, cserébe időigényesebb, a ck lap meg nehéz, erősebb váz kell neki és nem egy emberes meló.
Az OSB nagyon hamar tönkremegy, bármit csinálsz vele.
Még egy kérdés, hogy építhetsz-e garázst a helyi előírások szerint, és ha igen, mivel toldod az épületet, engedélyeztetni kell. Ilyen gyenge minőségű sufnira pedig nem kapsz engedélyt.
Mivel pont belefér az 50 légköbméterbe nem kell engedély, 3 méteres magasság se kell egy autónak.
A terveket elmondtam, simán engedélyezte az önkormányzat. Nem papírból lesz ez, mi a gyenge szerkezet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!