Holnap reggelre rendeltem keszbetont/mixerbetont. A ceg akitol rendeltem azt mondja nem lesz gond -5 fokig. Ezt az ontes pillanatara ertettek, gondolom.
Most ugy nez ki holnap 0 korul lesz a homerseklet, viszont keddre mar -10 fokot josolnak.
Mivel azt mondjak 3-4 hetig kot a beton, azt szeretem kerdezni, lehet-e negativ hatasa a betonra az a jovo heti -10 fok?
Koszonom.
2016. nov. 24. 07:39
1/7 anonim válasza:
A kérdésben benne a válasz ha -5ig bírja és -10 lesz
2016. nov. 24. 07:50
2/7 anonim válasza:
Tömegbetonnál nem lesz gond, beindul a kötés ami hőt termel, és 2 nap alatt teljesen megköt. Eléri a végleges szilárdságának 80%-át. A beton utána már csak szilárdul amit 28 nap alatt fejez be (vagyis a tervezett érték). A kötésében megzavart betonnal vannak gondok, mivel ekkor zajlik a cement hidrolízise. A szilárdulási fázisban a fagy már nem olyan vészes. Ha nem tömegbetonról van szó (aljzat) akkor érdemes takarni egy hétig.
2016. nov. 24. 08:25
3/7 A kérdező kommentje:
solarGyula, nagyon szepen koszonom. Latszik, hogy hozzaerto valaszt kaptam.
Keszulo garazsom 25cm * 25cm oszlopaiba menne a beton, valamint a felso koszoruba 25cm * 20 cm (elnezest a nem megfelelo kifejkezesekert).
A teherordó szerkezeteket (oszlop, áthidaló, gerenda, födém)8-10 nap után szabad csak kizsaluzni. Ha a zsalu fa, akkor elég csak a tetejét takarni egy kis fóliával vagy keménypapírral, mert a zsalu is védi a betont. Ha vasból van a zsalu, akkor teljes takarás kell, mert a fém jól vezeti a hőt. Ha a beton tetejét meg is csípi kicsit a fagy azért még nem dől össze a világ.
2016. nov. 25. 08:10
6/7 A kérdező kommentje:
A beton be lett ontve, na reggelre mar jo kis minuszokat josolnak.
Jo otlet az hogy ujsagpapirral takarjam a koszoru felso reszet es arra tegyek egy foliat amit rajzszeggel a zsaluhoz rogzitek?
2016. nov. 28. 12:21
7/7 Zsoltiposta válasza:
Piszok egyszerű megoldás lett volna egy kis fagyálló adalék hozzákeverése.. nem nagy költség, és garantáltan nem fog a beton későbbiekben porlani, persze csak ha megfelelő utókezelésben részesítik ..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!