Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe kerül egy 80 nm-es...

Mennyibe kerül egy 80 nm-es téglaház bontása?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy a tégla visszakerülne az új házba? Az alap egy része mehetne az új alapba?
2016. nov. 22. 09:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Igazából maga a bontás ingyen van.A sitt elszállítás ami pénzben lesz. A téglával biztos nem szórakoznék, hogy újra abból építsek, mert nem sokkal drágább venni normális hőszigetelésű nem összetört téglát. A vakolásnál meg a falazásnál elveszik az ingyentégla árelőnye.Ráadásul elcseszel egy csomó energiátmeg pénzt arra, hogy béna téglából építs egy korszerűtlen falat.

Én simán eladnám.A tető faanyagát is, és a cserepet is.

A bontás két embernek normálisan( tégláról téglára) kb. 2-4 hét biztosan. egy ember napi ára kb. 10-15e ft.

Ha minden fő anyagot megtartasz akkor is kelleni fog szerintem vagy 2-3 nagy konténer a maradék sittnek. egy 8 m3-es konténer vagy 25e minimum.

2016. nov. 22. 10:59
 2/19 anonim ***** válasza:
Márhogy akkor van ingyen ha te csinálod:)
2016. nov. 22. 11:00
 3/19 anonim ***** válasza:

Régi anyagokat nem használhatsz fel új építésnél, és nem is ajánlom (sok munka megtisztítani, problémás a szigetelése, munkaigényes az építése, stb.). Alappal meg pláne nem szórakoznék, ki tudja milyen állapotban van...

A bontás párszázezer lesz, a romeltakarítás, törmelék lerakás drágább. Mindenképp őrizd meg a lerakó jegyeket, az új ház használatba vételekor kérhetik.

2016. nov. 22. 15:06
 4/19 A kérdező kommentje:

Kb. Fel eve neztem.utana, ugy remlik, akkor azt talaltam, bizonyos %-ban be lehet epeiteni bontott dolgokat. Az alapra nem epitenenk, hanem felszednenk es az ujba raknank bele. Bar no vagyok, nem ertek hozza.

Igazabol az erdekelne, ha van egy telek teglahazzal 7,5 millioert, akkor mi eri meg jobban, a meglevo hazra rakoltani meg 7+x milliot, vagy csok 10 millioval, hitel nelkul, felhuzni egy uj hazat.

A haz olyan allapotban van, hogy kb 7 milliot ra kene kolteni+szeretnenk ra tetoteret is, ez nincs benne az arban.

Nem igazan szeretnenk epitkezni, de felunk, hogy sz.rbol akarunk varat epiteni.

Termeszetesen megkerdezzuk majd a szakembereket is, csak erdekelne nagyjabol, hogy tudjumk kalkulalni.

2016. nov. 22. 15:35
 5/19 A kérdező kommentje:

Azt mondta egy kőműves, kb. 1.800.000 értékű tégla van a házban, akkor ezt el adhatjuk, ha nem építenénk be?

Korabban neztunk valyoghazakat is, ott olyan 1,5 milliora jott volna ki a bontas, ott ugye a hulladekelhordas es lerakas lett volna draga. Azoknak a hazaknak nem volt alapja, es kb. ledozeroltak volna.

Most mennyivel dragabb/olcsobb a bontás, hogy joval kevesebb lenne a tenyleges hulladek, de (gondolom een) kezzel kellene lebontani?

A cserep es az egesz tetoszerkezet kuka.

2016. nov. 22. 15:39
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt nem értem ha egy bontásra itélt vájogot is megvennél miért nem üres telket veszel? Tényleg nem értem. Másik a felújítás még megérheti egy háznál de ha tetőteret is akarsz rá akkor már lehet kár újítgatni a tetőt is meg kell piszkálni. Harmadik előttem írták és egyet értek vele mire lepucolgatod a régi téglát már ugyanott vagy mintha újat veszel és a rossz tégla vakolgatása is tööbe lesz mint új téglára 1 centi vakolat. Arról meg ne is álmodj hogy a régi alap dirib darab betonjait beömleszted az új alapba . Melléképületnél esetleg ok de újnál hogy ? Nem is engedik a követelmények és ha beleteszik a betonvas szerkezetet ahogy elő van írva ha akarnád se tudnád belerakni.
2016. nov. 22. 17:27
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
A másik még az építkezés költségeinél nem a tégla lesz az a tétel ami szmítani fog. Mikor én építkeztem megvettem a téglát és faanyagot azt hittem letudtam a legúzósabb tételeket. Később jöttem rá hogy ez semmi az össz költséghez képest.
2016. nov. 22. 17:31
 8/19 A kérdező kommentje:
Mert nagyobb telket szeretnenk egy adott telepulesen, az uj osztasu telkek viszont picik. Raadasul azoknak is 8500 ft nm-e, de helyileg is rossz helyen vannak, mert kozel a fout, zajos.
2016. nov. 22. 17:48
 9/19 A kérdező kommentje:
Csak probaltuk szamolni, hogy ha 1.800.000-ert eladjuk a bontott teglat, kijon-e 0-ra a bontas koltsege. Pucolgatni meg van ido, en is itthon vagyok, meg a 4 nagyszulo is nyugdijas, pucoltam mar teglet, mert epitoipari szakkozepbe jartam 2 evig. :D
2016. nov. 22. 17:51
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem annyira kelendő holmi ám az a bontott tégla.

Rengeteget árulnak a neten, többségét már régóta és már 15 ft-ért is lehet venni. Abból kiárulni 1,8 milliót? Nem hinném.

2016. nov. 22. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!