A hangszigetelő szivacs mennyire gyúlékony?
4 cm-s piramis tüskés hangszigetelő szivacsot vettem.
Cserépkályha mellé tettem 3-4 mm-s részt hagyva. De nem elég jó a hatásfok így, az ajtóm teljesen beborítottam az semmit nem enged szinte, csak a kályha mellöl. Arra gondoltam még mellé betömöm a maradékot, csak nem tudom mennyire gyúlékony, sem hogy egy ilyen cserépkályha hány fokot érhet el.
Eléggé gyúlékony, és szerves anyag mivoltából kifolyólag egész jól is ég, bár eléggé kormol, füstöl. A cserépkályha viszont külső oldalán nem ér el 150 fokot (ha igen, ott valami probléma van), tehát meggyújtani nem tudja (hacsak nem kap közvetlen parazsat belőle). Viszont a relatíve magas hőmérséklet miatt olyan hőterhelést kap a szivacs, hogy pár év alatt elporlik, olyan lesz mint a homok vagy mint az agyonszáradt dohány.
Egyébként többszöri olvasásra sem tiszta előttem, hogy mi is a célod igazából. Hangos a cserépkályha, vagy mi a baj?
Kérdéseim:
- Hol hagytál 3-4 mm-es részt?
- Mit nem enged az ajtód?
- Mit jelent az, hogy "az semmit nem enged szinte, csak a kályha mellöl." ?
- Mi mellé tömöd be a maradékot?
Szóval egy kicsit pontosíthatnád a leírást, mert így eléggé átláthatatlan, hogy mit is akarsz és mit is csináltál tulajdonképpen.
A kályha melletti rést szeretném kitömni ezzel a hangszigetelő szivaccsal, csak félő hogy meggyulladna, egyenlőre 3-4 mm-s rést hagytam a kályha és a szivacs között. Üveggyapot is került a kályha és a fal közé még régebben, csak vékony rétegben.
Egyébként köszönöm a válaszokat. Így is határozottan jobb lett, kb megfelezte a kihallatszást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!