Padlásra nikecell szigetelés alá kell párazáró hőtükör fólia?
Nem tennék már én sem fóliát de ha egy mód van rá nikecellt sem. Fülledt, kellemetlen levegőt okoz főleg télen amikor odabenn teregetnek.
Nekem a közetgyapot a legszimpatikusabb, fólia nélkül. Szigetel és szellőzik is.
Helyes rétegrend alulról felfelé:
párazáró fólia min. 10 cm átfedéssel
szigetelés, én a szálasat ajánlom, pl. kőzetgyapot
20-30 cm az ajánlott vastagság
páraáteresztő fólia min. 10 cm átfedéssel.
A tetejére is ajánlott a páraáteresztő, mert sosem tudhatod mikor lesz egy komolyabb hóvihar és ha nincs a cserép alatt fólia, azt bizony befújja a szél. Gondolom azért nem szoktál minden reggel felmenni a padlásra és szétnézni.
A fólián nem érdemes spórolni, kérj legalább 100g/m2 értékűt, a mezőgazdasági fekete fólia elég gagyi.
Egy fa pallót én azért betennék a kéményhez, telefon vezetékhez /ha van/
3x végigmész a szigetelésen és összetörik.
Ahhoz, hogy ne fülledjen be a ház, gondoskodni kell a bent keletkező pára elvezetéséről. Erről általában nagyvonalúan megfeledkezik mindenki, aztán jön a károgás, hogy nem jó a szigetelés...
Az a hőszigetelés amiben szabadon tud közlekedni a levegő, komolytalan bohóckodás.
Mindenképpen raknék alá párazáró fóliát, fölé pedig páraáteresztő fóliát. Úgy ahogy a korábbi kommentelők írták, nagy átlapolásokkal, légmentesre!!!
Ha nem túl drága én legalulra hőtükröt is raknék.
[A hő ugyanis 3 féle módon terjed, vezetéssel, áramlással és sugárzással. A hőszigetelés csak a vezetéssel való hőátadást csökkenti. A hőtükör fogná a sugárzásos veszteséget!]
A nikecell felejtős. Abba ha beveszi magát az egér, az életbe ki nem pusztítod. Szanaszét rágja az egészet.
20 cm lépésálló kőzetgyapotot javasolok. Alá párazáró fólia min. 10 cm átfedéssel, fölé páraáteresztő fólia, majd valamilyen deszkázat.
kedves uraim hölgyeim!!
lehet hogy én vagyok a nagyon buta!!!!!---de!!!!!!!!!!!
több olyan házban jártam ahol régebben raktak fel lemeztetöt,,,,,,,,ÉS!!!!--mit ad isten olyan száraz mint a sivatag---se párazáro se páraáteresztö se semmi csak a lemez!!---ja ----lehet hogy fontos momentum!!--a padlás ajt télen nyáron nyitva!!!--hmmm!!!--egy ajto???--enni!!--régen se volt párazárás páraátereszté --cscak szellöztetés hökiegyenlités!---mert a padlást ha nem muszély én nem fütöm!!--mert majd leolvad a ho tavasszal!!---tehát két téglaméretü lyuk a tüzfalon és nem kell semmi!!---mint régen!!--nézzetek szét ahol van lyuk ott nincs pára !!
@robiszalka
Beragadt a felkiáltójel?
Megjegyezném, hogy m2-enként kb 50 ft-os tételről beszélünk!
Régen?? Mondjuk igaz, visszamennék én is RÉGre gázszámlát fizetni....persze tényleg az volt a jó amikor kiszellőzött a padlástér, de ez már messze nem fenntartható. Korábban a szakik leírták a rétegrendeket, még ha nem is olyan sarkosan, de tessék fóliát tenni, nem nagy költség, ha már szigetel az ember akkor bele kellene férnie!
igen beragadt okoska!!
mi nem fentarthato?? a szellöztetés?
miért nem fentarthato a szellöztetés? elfogyott a szellöztetö levegö????? de nem birom az ilyen szemüveges kö......cs..ög okoskodo barm., mokat!nem az ára a lényeg!!!--én az értelmére lettem volna kiváncsi te kis értelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!