Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szobában meg akarom emelni a...

Szobában meg akarom emelni a padlót kb 15 centivel. Betonozással kellene segitség? részletesen lent

Figyelt kérdés
az a helyzet, hogy egy szobában meg kellene emelnem a padlót kb 15 centivel de ezt mindet nem akarom kiönteni betonnal. arra gondoltam h kevesebb költség meg meló legyen vele, mi lenne ha először letennék vagy 10 centi lépésálló hungarocellt és arra önteném a betont. szerintetek jó ötlet volna vagy inkább hanyagoljam és másnem rakjak le egy sor téglát vagy esetleg homokkal emeljem a szintet ?

2016. okt. 22. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Hungarocellt nem használnék ilyesmire, nem hiszem, hogy 20 év múlva is lépésálló lesz, és ha megsüllyed, akkor nagy gáz lesz.

Homok mehetne a beton alá, ha nem ilyen vékony rétegről lenne szó.

A 15 centi nem sok, és ha annak csak a fele lenne beton, szerintem az nem lenne stabil évek múlva.

Ha mindenképp emelsz, akkor ezek közül a tégla a legbiztosabb, ott ugye a téglák közé is befolyna a beton, de hát a téglának is van költsége, nem jönnél ki olcsóbban.

De most komolyan, mi a célod ezzel?

Tényleg érdekel, mert egyelőre egy nagy butaságnak tartom. Ha csak nem egy földpadlós házad van.

Nekem egy régi Kádár-kockám van, és nem valami nagy a belmagasság.

Hónapok óta nézegetjük a gardróbszekrényeket, talán tavaszra jutunk el odáig, hogy kész lesz az a szoba, ahová venni akarjuk.

Nagyon-nagyon sok szekrény ott bukik, hogy magasabb, mint a belmagasságunk.

És pont az a 10-15 centi hiányzik. Olyan gyönyörűek, de hát nem férnének be...

Szóval nem értem, miért akarja valaki csökkenteni így a belmagasságát.

Még azt tudnám elképzelni, hogy egy régi polgári lakásban a nagy belmagasság miatt sok a fűtési költség, és ezt akarja valaki csökkenteni. De azt meg álmennyezettel (gipszkarton) szokták megoldani.

2016. okt. 22. 19:50
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi a választ, látom kiváncsivá tettelek :) :)

nem túl régi ház ez, kb 18-20 éves de keskenyre épült, ezért rá pár évre mellé lett húzva még pár méter. a gond ebből adódik, ugyanis a szobámnak 2 része van. kb fele ami "bent" van és a másik fele ami az utólagosan hozzá épitett részben. a kettőt elválasztja egy fal amibe azóta egy nagy 3 méter széles átjáró van vágva két oldalról még 1-1 méter fallal. ebben a falban az átjáró egy kb 15 centis padka a szoba közepén mert ott olyan kemény beton volt h 2 nap csákányozással sem tudtuk eltüntetni, ezért maradt. na ennek a szobának a túlsó felén akarom arra a szintre emelni a padlót.

amugy a belmagasság meg bőven jó mert be volt baszva a köműves és egy sor téglával magasabbra épült a ház :)

2016. okt. 22. 20:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha jól képzelem el a leírás alapján, tulajdonképpen egy lépcső van a két térfél között ? Az ilyen megoldásokat a belsőépítészek nagyon kedvelik, mert rendkívül hangulatos és változatos megoldásokat tesz lehetővé. De ha nem akarsz ilyet, akkor miért nem építesz fapallóból egy rácsszerkezetet, aminek a hézagait még ki sem kell tölteni semmivel és mehet rá a hajópadló vagy bármi ?
2016. okt. 22. 20:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves első!

Semmi probléma nem lesz a lépésálló szigeteléssel. Min

2016. okt. 22. 21:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első!

Semmi probléma nem lesz a lépésálló szigeteléssel, nem fog megsüllyedni a beton felette. Ha ilyen gond előfordulhatna, akkor a vasat nem a szerelőbetonba tennék, hanem az aljzatba.

A helyedben én egyéni méretre csináltatnék bútort, legtöbb helyen felár nélkül megoldják a dolgot.

Kedves kérdező!

A téglás ötletet felejtsd el, az első elgondolásod a jó a 10 cm lépésálló szigeteléssel, de ne feledd a vízszigetelést sem.

Küldök két képet, hogy mi a hivatalos eljárás:

[link]

[link]

(ui.: először véletlen elküldtem)

2016. okt. 22. 21:50
 6/8 apababa ***** válasza:
100%
Ha nem homok az ajzat minden további nélkül le lehet tenni a lépésállót ha pedig egy-két ponton leragasztod akkor az esetleges egyenetlenségeket is ki tudod hozni.
2016. okt. 23. 09:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem még nem jött át, hogy ez emelet, vagy talajjal érintkező földszint. Csakmert emeletnél a födém teherbírását vedd figyelembe.

Egyébként létezik valami hungarocell golyós adalék betonhoz, amitől könnyebb is lesz.

[link]

2016. okt. 24. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:

vagy ez is lehet

[link]

2016. okt. 24. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!