Szobában meg akarom emelni a padlót kb 15 centivel. Betonozással kellene segitség? részletesen lent
Hungarocellt nem használnék ilyesmire, nem hiszem, hogy 20 év múlva is lépésálló lesz, és ha megsüllyed, akkor nagy gáz lesz.
Homok mehetne a beton alá, ha nem ilyen vékony rétegről lenne szó.
A 15 centi nem sok, és ha annak csak a fele lenne beton, szerintem az nem lenne stabil évek múlva.
Ha mindenképp emelsz, akkor ezek közül a tégla a legbiztosabb, ott ugye a téglák közé is befolyna a beton, de hát a téglának is van költsége, nem jönnél ki olcsóbban.
De most komolyan, mi a célod ezzel?
Tényleg érdekel, mert egyelőre egy nagy butaságnak tartom. Ha csak nem egy földpadlós házad van.
Nekem egy régi Kádár-kockám van, és nem valami nagy a belmagasság.
Hónapok óta nézegetjük a gardróbszekrényeket, talán tavaszra jutunk el odáig, hogy kész lesz az a szoba, ahová venni akarjuk.
Nagyon-nagyon sok szekrény ott bukik, hogy magasabb, mint a belmagasságunk.
És pont az a 10-15 centi hiányzik. Olyan gyönyörűek, de hát nem férnének be...
Szóval nem értem, miért akarja valaki csökkenteni így a belmagasságát.
Még azt tudnám elképzelni, hogy egy régi polgári lakásban a nagy belmagasság miatt sok a fűtési költség, és ezt akarja valaki csökkenteni. De azt meg álmennyezettel (gipszkarton) szokták megoldani.
köszi a választ, látom kiváncsivá tettelek :) :)
nem túl régi ház ez, kb 18-20 éves de keskenyre épült, ezért rá pár évre mellé lett húzva még pár méter. a gond ebből adódik, ugyanis a szobámnak 2 része van. kb fele ami "bent" van és a másik fele ami az utólagosan hozzá épitett részben. a kettőt elválasztja egy fal amibe azóta egy nagy 3 méter széles átjáró van vágva két oldalról még 1-1 méter fallal. ebben a falban az átjáró egy kb 15 centis padka a szoba közepén mert ott olyan kemény beton volt h 2 nap csákányozással sem tudtuk eltüntetni, ezért maradt. na ennek a szobának a túlsó felén akarom arra a szintre emelni a padlót.
amugy a belmagasság meg bőven jó mert be volt baszva a köműves és egy sor téglával magasabbra épült a ház :)
Kedves első!
Semmi probléma nem lesz a lépésálló szigeteléssel. Min
Kedves első!
Semmi probléma nem lesz a lépésálló szigeteléssel, nem fog megsüllyedni a beton felette. Ha ilyen gond előfordulhatna, akkor a vasat nem a szerelőbetonba tennék, hanem az aljzatba.
A helyedben én egyéni méretre csináltatnék bútort, legtöbb helyen felár nélkül megoldják a dolgot.
Kedves kérdező!
A téglás ötletet felejtsd el, az első elgondolásod a jó a 10 cm lépésálló szigeteléssel, de ne feledd a vízszigetelést sem.
Küldök két képet, hogy mi a hivatalos eljárás:
(ui.: először véletlen elküldtem)
Nekem még nem jött át, hogy ez emelet, vagy talajjal érintkező földszint. Csakmert emeletnél a födém teherbírását vedd figyelembe.
Egyébként létezik valami hungarocell golyós adalék betonhoz, amitől könnyebb is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!