Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Infrafűtés van e valakinek!?

Infrafűtés van e valakinek!?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok érdekelnének hatékony e valóban gazdasàgos igaz e amit a neten írnak róla?
2016. okt. 7. 18:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha CSAK napelemről tudod használni, akkor jó lehet. A házunkban az előző tulaj szerelt fel kiegészítő fűtésként. Kipróbáltam, tényleg melegít, de nem tartottam meg. Egy fickó akarta a teljesen felújított házát ezzel fűteni, mert de jó lesz. Kiszámolta neki valaki, és gyanúsan kecsegtető volt. Egy kis üzletet is fűtöttek vele, havi 2-3 százezerért cserébe. Aztán tavasszal megint beruházás, komplett fűtés rendszer kiépítés, a csöveket már nem tudták padlóban, falban elrejteni... Az infra fűtés kivitelező meg mosta kezeit (nem olvasták el rendesen mit írnak alá.)
2016. okt. 7. 19:16
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Bár az infra panel nincsen benne, de vedd alapul az elektromos részt, amúgy is egyforma, hisz a villany valamilyen formában teljesen hővé alakul.

2016. okt. 7. 20:17
 3/3 anonim válasza:

Üdv!

Én tavaly november elején szereltettem be a 35nm-es, kb 100 éves társasház földszintjén található lakásomba.

A padlót a lakásfelújítás elején teljesen felvertük, és kapott a lakás alulról egy 15 cm-es szigetelést. (Pince is van alatta.) Az infrafólára közvetlenül ment rá a 10 mm-es laminált padló. Nyílászárókat 3 üveges, műanyagra cseréltettem. A lakás belmagassága 4,5 méter:)

Előnyei, amiért infrafűtésre váltottam: mivel kicsi a lakás, így szerettem volna helyet spórolni, illetve kéményes gázfűtés volt előtte a lakásban, és állandóan attól paráztam, hogy álmomban megfulladok. Előnye emelett, hogy amikor gázzal fűtöttem, a galérián irtó meleg volt, a lakás alsó részén viszont több fokkal hidegebb, és mamuszban is le akart fagyni a lábam. Az infrafűtésnél viszont kellemesen meleg a padló, a galérián pedig nagyjából ugyanaz a hőmérséklet, mint az alsó részen.

Hátránya, hogy amikor -15 körül volt idén télen odakint, baromi lassan melegített, kb 1 óra alatt 1 fokot. Most, hogy odakint van mondjuk plusz 15 fok, így simán felfűt 2-3 fokot is 30 perc alatt. Most úgy döntöttem, hogy visszaszereltetem a gázkonvektort, és mínusz 10 körüli kinti hőmérsékletnél kénytelen leszek azzal rásegíteni a padlófűtésemre.

Költségek: A kiépítés anyaggal, munkadíjjal 2 termosztáttal együtt 290.000 Ft volt. Azt nem tudom, hogy havonta mennyit fogyasztott, most volt leolvasás, így az tudom megmondani, hogy tavaly november legeleje és idén április legeleje között mennyibe került. Az öt hónapra összesen 184.000 Ft volt a villanyszámlám. Nyilván ebben a villanybojler, tv, hajszárító és minden más is benne van. Decemberben 2 hétig nem voltam a lakásban, erre az időszakra 12 fokra állítottam be a fűtést, hogy le ne fagyjon a lakás, egyébként 18 és 23 fok közötti hőmérséklet volt bent. 18 napközben, amíg dolgozni voltam, este 6-kor beállítottam 23 fokra, majd 10 körül visszavettem 20-ra. Reggel 7 körül levettem 18-ra.

Mielőtt betetettem az infrafűtés én is netes fórumokon próbáltam tájékozódni. Remélem az általam leírtak segítenek majd néhány olvasó döntésében.

2017. ápr. 22. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!