Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Infrafűtés. Van valakinek...

Infrafűtés. Van valakinek kiépítve? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
A technológiát ismerem, társasházi tégla lakásba szeretném beépíteni (napenergia, gáz nem megoldható). Tapasztalatokat kérnék: költségek, hatás-hőérzet, hosszú távú fogyasztás? Kérem, hogy olyanok írjanak, akiknek TÉNYLEG VAN működő infrafűtése. Bármilyen hasznos tapasztalat, tanács érdekel.
2009. okt. 5. 11:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Költségek: teljesítményfüggő.

Mondjuk egy 150W-os 1 m2 fűtőpanel az 27.000, egy 500W pedig olyan 50.000. Nem két fillér, az biztos. A fogyasztás sem lesz olcsó, de viszont nagyon hatékony az egész.

Nálunk a lovakhoz van kiépítve egy hasonló modell, az 3000W és majdnem 400.000 volt. :)

2009. okt. 5. 11:49
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Tudom, hogy költséges ezért kérek tapasztalatot, hogy érdemes-e rászánni a pénzt vagy maradjak a hőtárolós kályhánál.

2009. okt. 5. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
Nálunk az egész lakásban az van.Beállítod a termosztátot és egyforma meleg van mindig.Tiszta,nem foglal helyet.Annyiért csinálták az egészet, annyiba került volna,hogy a gázcsonkot a kertig elhozzák.És akkor még nincs kazán,meg radiátor meg csövek meg falbontás meg festés meg kupi.Sokkal olcsóbb,mint a gáz.
2009. okt. 5. 13:57
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Mekkora lakásba szereltétek? Az enyém 60 nm. Esetleg el tudnád küldeni e-mailben a kivitelező elérhetőségét, ha elégedett vagy vele? Vagy magatoknak szereltétek? mert ahogy néztem maga a panel nem egy bonyolult szerkezet, esetleg a végleges bekötés lehet nehezebb.

2009. okt. 5. 14:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Megpróbálom megkeresni a címet de a Suntherm szerelői csinálták.66 nm a lakás,minden helyiségben 2 panel van.És pár óra alatt végeztek.Kérj tőlük árajánlatot.

[link]

2009. okt. 5. 17:15
 6/12 anonim válasza:

Üdv!

Engem a következők érdekelnének:

- Ha a mennyezetre szerelik, akkor igaz, hogy az asztal alatt lévő lábam fázik (mivel nem éri direktben a hősugárzás)?

- Nem csak kiegészítő fűtésként, hanem elsődlegesként is ajánlható? Nincs tapasztalatom, csak alapból azt gondolnám, hogy mivel ez nem a levegőt fűti, hanem a sugárzást elnyelő tárgyat, így alapvetően a tárgyak (ill. az ember/más élőlény) melegednek fel, és csak közvetve melegedik fel a levegő ezek hatására.

- Egy 10-15 fokos szobában ha bekapcsoljuk az infrafűtést, mennyi idő elteltével lesz érezhető a meleg? Nekünk a fürdőben van hagyományos hősugárzó, és annak a melege szinte rögtön (1 percen belül) érezhető.

köszi!

ui. lehet hogy a beruházás olcsóbb a gázos fűtésnél, de az üzemeltetés kizárt.. 50 Ft/kWh villanyár mellett..

2012. márc. 1. 17:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a 3-as vagyok.A mi nyaralónk is 65 nm.Minden szobában 2 panel van,és nem a legnagyobb.kb 20 perc múlva érezni a melegedést.

Amit leírtál az mind igaz,de mégsem.Nehogy azt képzeld,hogy a bútorok felmelegednek.És a lábad sem fog fázni az asztal alatt,mert a levegő keveredik.

És ha be van állítva pl 20 fokra,akkor mindenütt annyi van.Nálunk minden szobában termosztát,hogy egyessével lehesen beállítani,mivel nyaraló,késő összel nem minden szobát használunk.

Mi sem hittük,de klasszisokkal olcsóbb,mint a gáz.

2012. márc. 1. 18:15
 8/12 joe90210 válasza:
Van egy ismerősöm,akinek az infrapanelben elszakadt(vagy elolvadt,nem tudom pontosan)a fűtőszál.Lehetett felverni a betont...plusz az óriási villanyszámla...Ő például nem ajánlja senkinek.
2013. dec. 12. 20:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves Joe,milyen betont? mert ezeket 4 csavar tartja a plafonon,és nem ér a betonhoz.
2013. dec. 12. 20:36
 10/12 Zoltán112 válasza:
vannak burkolatba építhetők is nem csak mobil panelek
2016. aug. 12. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!