Infrafűtés. Van valakinek kiépítve? Tapasztalat?
Költségek: teljesítményfüggő.
Mondjuk egy 150W-os 1 m2 fűtőpanel az 27.000, egy 500W pedig olyan 50.000. Nem két fillér, az biztos. A fogyasztás sem lesz olcsó, de viszont nagyon hatékony az egész.
Nálunk a lovakhoz van kiépítve egy hasonló modell, az 3000W és majdnem 400.000 volt. :)
Köszönöm.
Tudom, hogy költséges ezért kérek tapasztalatot, hogy érdemes-e rászánni a pénzt vagy maradjak a hőtárolós kályhánál.
Köszönöm a választ.
Mekkora lakásba szereltétek? Az enyém 60 nm. Esetleg el tudnád küldeni e-mailben a kivitelező elérhetőségét, ha elégedett vagy vele? Vagy magatoknak szereltétek? mert ahogy néztem maga a panel nem egy bonyolult szerkezet, esetleg a végleges bekötés lehet nehezebb.
Megpróbálom megkeresni a címet de a Suntherm szerelői csinálták.66 nm a lakás,minden helyiségben 2 panel van.És pár óra alatt végeztek.Kérj tőlük árajánlatot.
Üdv!
Engem a következők érdekelnének:
- Ha a mennyezetre szerelik, akkor igaz, hogy az asztal alatt lévő lábam fázik (mivel nem éri direktben a hősugárzás)?
- Nem csak kiegészítő fűtésként, hanem elsődlegesként is ajánlható? Nincs tapasztalatom, csak alapból azt gondolnám, hogy mivel ez nem a levegőt fűti, hanem a sugárzást elnyelő tárgyat, így alapvetően a tárgyak (ill. az ember/más élőlény) melegednek fel, és csak közvetve melegedik fel a levegő ezek hatására.
- Egy 10-15 fokos szobában ha bekapcsoljuk az infrafűtést, mennyi idő elteltével lesz érezhető a meleg? Nekünk a fürdőben van hagyományos hősugárzó, és annak a melege szinte rögtön (1 percen belül) érezhető.
köszi!
ui. lehet hogy a beruházás olcsóbb a gázos fűtésnél, de az üzemeltetés kizárt.. 50 Ft/kWh villanyár mellett..
Én a 3-as vagyok.A mi nyaralónk is 65 nm.Minden szobában 2 panel van,és nem a legnagyobb.kb 20 perc múlva érezni a melegedést.
Amit leírtál az mind igaz,de mégsem.Nehogy azt képzeld,hogy a bútorok felmelegednek.És a lábad sem fog fázni az asztal alatt,mert a levegő keveredik.
És ha be van állítva pl 20 fokra,akkor mindenütt annyi van.Nálunk minden szobában termosztát,hogy egyessével lehesen beállítani,mivel nyaraló,késő összel nem minden szobát használunk.
Mi sem hittük,de klasszisokkal olcsóbb,mint a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!