Hogyan oldjam meg, hogy a pincembe ne follyon be a viz?
A helyzet a kovetkezo:
A kep keszitese ota, a pinceajto fole tettem egy foliat egy nagy keretre, hogy az eso direktben ne essen be.
Nade ez mindhiaba mert a "mesterek" profin megoldottak a vizszintet es amikor esik az eso az szepen becsurog a nyilasba.
Mivel iden mar nem folytatjuk az epitkezest, nem-e tudnatok adni valami otletet milyen modon, mivel, keritsem el a pince ajto korul, hogy a viz ne tudjon befolyni?
Homokkal probalkoztam, dehat a viz, a sok eso miatt atfolyik a homokon es csak becsurog.
Kerlek segitsetek valami otlettel....
Koszi, lenne par kerdesem (sajnos nem nagyon ertek ezekhez a dolgokhoz):
- misung: az a cement+homok+mesz kevereke?
- "egy háromszög profilban kend a nyílás köré": ezt hogyan is kellene, nem tudom felfogni ... es mi a kapcsolat a zsaluval?
- "a beton rendesen megkössön, mielőtt rákened": ezt ugy erted, hogy megkeverem a betont egy vodorben, a beton elkezd megkotni es csak azutan kenem a nyilas kore?
Koszi!
misung: cement, homok, víz. (mész nem kell)
A beton-zsalu egy derékszöget zár be ide kell kenni, mintha egy szegélyt tennél a sarokba, ez akadályozza meg a víz becsurgását.
A beton, az az aljzatbeton, amit a kőművesek elgányoltak. Azért kell, hogy megkössön, hogy a misung és a beton ne kössön össze, mert akkor csak nehezen tudod majd leszedni.
A misungot az összekeverés után azonnal kikened, az majd a helyén megköt.
Ez is alapvetően jó ötlet, de lehet, hogy a nejlon meg a beton egyenetlenségei között átszivárog némi víz.
Szerintem egy újságpapír jobb lenne, mert a vizes papír szépen hozzásimul minden sóderszemcséhez, és ha bele is megy a cement a papírba, de mégis el fog válni tavasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!