Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi tudok tenni, hogy ne...

Mi tudok tenni, hogy ne follyon a vécé?

Figyelt kérdés
Már teljesen tanácstalan vagyok.Bármit csinálok, a tartályból a vécécsészébe menő cső a vécécsésze csatlakozásánál állandóan folyik.Egy olyan megoldás volt ott évekig-az előző tulaj hagyatéka-amit még az életben nem láttam.A cső a levegőben lógott és a csészére egy féltengely gumiharanggal volt összeköttetésben.A gumi elrepedt,folyt,nincs is evvel gond.Gondoltam,nyilván nem ez a normál tömítési eljárás,ezért vettem a csészébe gumitömítést,bedugtam a csövet,ugyanúgy folyt,mivel elrepedt a tömítés belül,vettem egy erősebb tömítést,mostanáig bírta is(kb két hónap) és megint elrepedt. Vmi ötlet? Zsírral raktam össze,a cső könnyen belecsúszott.
2012. dec. 19. 17:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Az gyárilag olyan csésze.Gumi haranggal van bekötve az öblítőcső.Ki kell cserélni 1 újra.
2012. dec. 19. 17:39
 2/19 A kérdező kommentje:
Életemben nem láttam ilyen gumiharangos bekötést.Ezt a tömítőgyűrűt meg kifejezetten erre találták ki szerintem.
2012. dec. 19. 17:41
 3/19 anonim ***** válasza:
Most írtam az előbb,hogy annak a csészének más a kiképzése.
2012. dec. 19. 17:47
 4/19 A kérdező kommentje:
És hol tudok ilyen gumiharangot venni akkor,mert pl az OBI-ban baromira nem láttam ilyen megoldást és még csak fel sem merült,hogy ilyen megoldás egyáltalán létezik.Csak a különféle csőméreteknek megfelelő átmérőjű gumitömítést lehetett kapni.Elmondtam,hogy hogyan volt eddig összerakva és csak egy jót mosolyogtak rajtam.
2012. dec. 19. 17:50
 5/19 anonim ***** válasza:

Az OBI-ban is van, meg itt is.

[link]

2012. dec. 19. 17:53
 6/19 A kérdező kommentje:
És ezt is lehet kapni többféle méretben,vagy csak egyféle van? És akkor az tényleg tök normális megoldás,hogy a feltöltőcső a levegőben lóg és gyakorlatilag csak ez a harang köti össze a csészével?
2012. dec. 19. 17:56
 7/19 anonim ***** válasza:

1 méret.Lényegében amikor összerakták akkor még bele ért a csészébe 2-3 cm a csőből.

Amikor előzőleg tönkre ment,akkor le fűrészeltek belőle,hogy rá lehessen húzni a csőre.

Különben fel kellett volna szedni a csészét.Ha szakszerűen lesz kicserélve,nem lesz gond vele(amíg újra el nem fárad)

2012. dec. 19. 18:03
 8/19 A kérdező kommentje:
Mire kell odafigyelni a cserélésekor?
2012. dec. 19. 18:05
 9/19 anonim ***** válasza:

Ne legyen vízköves a cső ill.a fajansz ott ahol a gumi felfekszik rá.Venni kell müa.gyors kötöző szalagot

1 a csőhöz(10-15 cm)2 a csészéhez(30 cm).

Fogod a harangot és a szélesebb felével ráhúzod a csőre,a szélei lehetnek 1 vonalban vagy kicsit feljebb a csövön.

Van rajta 1 horony szerű kiképzés(a gumin).Ott megfogatod a rövidebb szalaggal,jó szorosan.

Ezután visszahúzod a gumi szélesebb felét a csészére.Szépen (nyakig).Ez után a hosszú szalag jön,körkörösen igazítva megszorítod. Lehúzod a wc-t és örülsz. :)

2012. dec. 19. 18:21
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hát meglátom,mert most már vécéfóbiám van,jobban mondva vízfóbiám,mert nyár óta mindig van vmi vízzel kapcsolatos csoda itt nálunk.De pl amíg gumiharang volt fennt nem volt rajta gyorskötöző,csak szigetelőszalaggal volt körbetekerve.Alig bírtam leszedni róla.
2012. dec. 19. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!