Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi tudok tenni, hogy ne...

Mi tudok tenni, hogy ne follyon a vécé?

Figyelt kérdés
Már teljesen tanácstalan vagyok.Bármit csinálok, a tartályból a vécécsészébe menő cső a vécécsésze csatlakozásánál állandóan folyik.Egy olyan megoldás volt ott évekig-az előző tulaj hagyatéka-amit még az életben nem láttam.A cső a levegőben lógott és a csészére egy féltengely gumiharanggal volt összeköttetésben.A gumi elrepedt,folyt,nincs is evvel gond.Gondoltam,nyilván nem ez a normál tömítési eljárás,ezért vettem a csészébe gumitömítést,bedugtam a csövet,ugyanúgy folyt,mivel elrepedt a tömítés belül,vettem egy erősebb tömítést,mostanáig bírta is(kb két hónap) és megint elrepedt. Vmi ötlet? Zsírral raktam össze,a cső könnyen belecsúszott.
2012. dec. 19. 17:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Barkács megoldás volt.Amúgy régen spárgával vagy vékony dróttal csinálták.
2012. dec. 19. 18:32
 12/19 A kérdező kommentje:
Azért is gondoltam hogy full kókány az egész,mert nagyon annak nézett ki,ezért döbbentem le,hogy azt írod lehet ilyen harmónikát kapni,annyira vicces egy megoldás,na mindegy.A gumitömítéses megoldás lényegesen logikusabbnak tűnt.
2012. dec. 19. 18:36
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerelvényboltokban árulnak 1 erősebb gumi harangot is,közel 2 mm-falvastagsággal és a kötési pontoknál 3-4 mm az anyag vastagsága.

Figyelni kell arra egyébként hogy a pvc cső pontos illeszkedjen a csésze lyukjához azaz ne feszítse el a gumit,,emiatt szakad el az a legtöbbször idő előtt.

Az a jó ha a cső nem görbül ott ahol becsatlakozik (mert akkor feszít ez is),hanem egyenes...kb 7-8 cm-t,

Szóval vizes bolt.. erősített gumiharang, kb 400Ft(A normál kb 150ft)

2012. dec. 20. 06:33
 14/19 anonim ***** válasza:

Még annyit,hogy ezt a gumiharangot "kifordítva" kell felrakni!

Tehát: a vastagabb felével(rá)felhúzod a csőre,majd visszafelé gyakorlatilag kifordítod,mint egy zoknit,és így rá a csészére.

2012. dec. 20. 12:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem,hogy ez a régebbieknél volt.

A mostaniakhoz ilyenek valók:

[link]

2012. dec. 20. 12:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Nekem a töltőcső olyan 32 mm körüli,a csésze csatlakozása meg 65-66mm körül lehet.
2012. dec. 20. 13:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Ahhoz gumi kell.
2012. dec. 20. 13:07
 18/19 A kérdező kommentje:
Akkor ehhez nem a harmónika kell,hanem a sima gumigyűrű?
2012. dec. 20. 13:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Igaz már unom,de azért meg említem,hogy már el mondtam mit kell rátenni az elején.Azt is hogyan.

Abba a csészébe nem tudsz se dugót se harmonikát tenni,mert kifordul belőle.

2012. dec. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!